. Ma Auguszta napja van.
Őshonos juhokat tereltek
2018-08-11 18:15:01
Őshonos juhokat tereltek

Őshonos juhokat tereltek

Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban a  Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület szervezésében rendezték meg a magyar pásztorkutyák terelőversenyét.

Hosszú évszázadokon át a legeltető állattartás képezte hazánk mezőgazdaságának gerincét. A külföldre hajtott, itt felhizlalt jószágok sokasága miatt Európa éléskamrájának is nevezték Magyarországot. A magyar pásztorkutyák terelőversenyének  helyszíne, az Ormánság is kiemelt szerepet játszott a lábas jószágok felnevelésében, amit a mai napig  fellelhető pásztorhagyományok és eszközök jeleznek.

Az egész napos rendezvény keretében a magyar pásztorkutyák őshonos juhok hajtásában, terelésében versengtek. A nemes vetélkedésben nem csak a képzett kutyák vehettek részt, hanem  mód nyílott juhokat eddig még soha nem látott pásztorkutyák terelési képességének felmérésére is, ami különös színfoltja  volt a rendezvénynek.

A hagyományos pásztorviseletek és eszközök alkalmazás közbeni használatát is megtekinthették  az érdeklődők, sőt első kézből ismerhették meg a sokszor nem is oly könnyű pásztoréletet. 

Utoljára frissítve: 2018-08-11 18:25:07

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>