. Ma Izabella napja van.
Összeállt a program
2017-03-27 21:38:09
Összeállt a program

Összeállt a program

Az ebben az esztendőben június 8. és 17. között megrendezésre kerülő  Pécsi Országos Színházi  Találkozó  versenyprogramjának előadásait  Árkosi Árpád rendező és Kovács Dezső kritikus  választotta ki.


Egy éven át kísérték figyelemmel a  magyar nyelven játszó  színházak bemutatóit, s ebből választották ki azt a tizennégyet, amelyeket a Pécsi Országos Színházi Találkozó  nézői megtekinthetnek a Pécsei Nemzeti Színházban, valamint az  EXPO Centerben.

A nagyszínpadon  több előadás is  látható lesz. A debreceni Csokonai Nemzeti Színház Jadviga párnája  (rendező: Mezei Kinga), a Budapesti Operettszínház Béres Attila rendezte A chicagói hercegnője , valamint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan (rendező: Radu Afrim ),  a Gyulai Várszínházban bemutatott  III. Richárd (rendező: ifj. Vidnyánszky Attila), a Vígszínházban látható Bűn és bűnhődés (rendező: Michal Docekal), az Örkény István Színházban játszott  Mesél a bécsi erdő (rendező: Bagossy László) és a szombathelyi Weöres Sándor Színház A falu rossza  előadása Mohácsi János rendezésében.

A Kamaraszínházban nézheti majd  meg a közönség a Katona József Színház Székely Kriszta  által színpadra állított Ibsen: Nóra - Karácsony Helmeréknél  színművét,  a Radnóti Miklós Színházható Alföldi Róbert rendezte Futótűzet, valamint a Miskolci Nemzeti Színház Rusznyák Gábor által színre vitt Kivilágos kivirradtig című darabot. Ezen a helyszínen lesz  látható a kecskeméti Katona József Színház  Platonov: Apátlanul című drámája  Szász János rendezésében, továbbá a Kolozsvári Állami Magyar Színház  Jurij Kordonszkij által jegyzett  A mélyben és a Nemzeti Színház Viktor Rizsakov rendezésében látható Részegek című előadás. Azi EXPO Center ad helyet a Proton Színház és a Trafó Mudruczó Kornél  Látszatélet című produkciójának.

Már  megkezdődött a válogatás a 2018-as POSZT-ra is. Ettől az évtől  maguk mellé segítőket választhattak a válogatók, ennek jegyében   Regős János, színpadi szerző, szakíró, színész, rendező, valamint Térey János, író, költő, drámaíró, műfordító Balog Józsefet, a MASZK Egyesület elnökét, illetve Bazsányi Sándort, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar esztétika szakának megbízott tanszékvezetőjét  kérte fel e tisztek betöltésére.

Utoljára frissítve: 2017-03-27 21:39:58

További híreink
Varázslat és fények ünnepe
Az ország első és továbbra is egyetlen fényfesztiválja több mint 100.000 érdeklődőt vonzott Pécsre.
2024-07-09 20:42:59, Hírek, Környezetünk Bővebben
Rekord létszámmal indulnak
Július 12–24. között Debrecen és Miskolc ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak.
2024-07-07 02:06:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
Új kezelőhelyiség a pécsi bőrklinikán
Új kezelőhelyiséget alakítottak ki a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ bőrgyógyászati klinikáján.
2024-07-06 21:03:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A pécsi Zsolnay Fényfesztivál fő attrakciója minden évben a Zsolnay Light Art Video Mapping Verseny, amelynek ...
Bővebben >>