. Ma Márk napja van.
Összekötik az ipari parkot az autópályával
2017-08-09 22:49:02
Összekötik az ipari parkot az autópályával

Összekötik az ipari parkot az autópályával

Megkezdődhet  a Bólyi Ipari Park fejlesztésének negyedik üteme  a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett Ipari parkok, iparterületek fejlesztésére kiírt pályázaton elnyert támogatás felhasználásával.

Az ipari park jelenleg nem kapcsolódik közvetlenül  az autópályához, kizárólag a városközponton áthaladva érhető el. Az áthaladó forgalom azonban  jelentős zajterheléssel, levegőszennyezéssel jár, ami csökkenthető a tervezett út megvalósításával, valamint  az ipari park közvetlen bekapcsolását  az országos közúthálózatba. A pályázat egyik eleme az ipari parkhoz  vezető út, ami közvetlenül csatlakozik a várost elkerülő úthoz, s onnan az M60-as autópálya le- és felhajtójához. Az út Szajk-bólyi összekötő út bal oldalán indul, a közútra merőlegesen és  a város déli részén található ipari parknál a Bezedek-Bóly összekötő úthoz csatlakozik. A sikeres közbeszerzési eljárást követően, már megtörtént a munkaterület átadása, s megkezdődött az útépítés.

Az útépítés mellett a projekt keretében az ipari parkban megépül egy több funkciós, tovább bővíthető  2500 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok, kiszolgáló helyiségekkel. A csarnok terveinek elkészítése jelenleg folyik, a kivitelezési munkák várhatóan 2018 év elején kezdődhetnek meg. A csarnokot a tervek szerint az önkormányzat bérbe adja. A beruházással újabb munkahelyek jönnek létre, segítve ez által a magasan képzett helyi és térségi fiatalok helyben tartását..

Az 57,75 hektáron elterülő Bólyi Ipari Parkban jelenleg  közel 30 vállalkozás működik, amelyek mintegy 980 embernek adnak munkát.

Utoljára frissítve: 2017-08-09 23:08:17

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>