. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Összművészeti fesztivál kezdődik Pécsen
2022-09-21 08:54:47
Összművészeti fesztivál kezdődik Pécsen

Összművészeti fesztivál kezdődik Pécsen

Szeptember 21-25. között,  immár 31. alkalommal pezsdíti fel a pécsi belvárost a régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválja.

Szeptember 21-én 16 órától indulnak a PTE Nemzetközi Nap programjai: a PTE Táncegyüttes és a PTE PEAC Cheerleading szakosztály műsora, fellép a HangaBanda, a Largo Fashion Show keretében afrikai ihletésű divatbemutató látható. Látványos afrikai dob- és táncshow-val készül a Ballet Camara, öt szardíniai tenor hallható a Tenore Supramonte de Orgósolo koncertjén, míg a Mynga Blues Collective a blues világába kalauzol. A nyitóestét a Los Orangutanes 10 tagú latin-amerikai cumbia bulibanda programja zárja.

Szeptember 22-én a IV. Tanulóváros Fesztiválon flashmob és táncház várja az érdeklődőket. Arad Testvérváros Napja alkalmából Tánclépések Strauss-dallamokra címmel szórakoztató zenei és táncos produkció látható az Aradi Filharmónia előadásában. Este a Széchenyi téren a gyergyószentmiklósi 4S Street koncertje hallható – a zenekar 2022-ben a Petőfi Zenei Díjátadón az év zenekara lett.


Idén rendhagyó módon a Zsolnay Kulturális Negyedben is lesznek programok a PTE International Seasons és a Pécsi Napok rendezvénysorozat részeként. Дeva (DEVA), azaz Takács Dorina szeptember 22-én 20 órától érkezik az E78-as koncertterembe. Az üstökösként berobbant 21 éves előadó dalait már számos európai és tengerentúli rádió játssza. Nemrég megkapta a Petőfi Rádió legjobb női előadó díját és a Music Moves Europe Díjat, amely az Európai Unió neves kortárs könnyűzenei kitüntetése. A részvétel ingyenes.
Őt követi a színpadon a Leenalchi, az elmúlt évtizedben felívelő dél-koreai popzene legfrissebb szenzációja. A héttagú formáció komoly nemzetközi siker küszöbén áll, az elmúlt évben nagyjából minden fontos díjat elnyert a koreai popzenei díjátadón: az év előadója, az év modern rockdala, az év crossover nagylemeze. Magyarországon Budapesten kívül csak Pécsett lesznek láthatók. A részvétel ingyenes.
Pénteken többek között Frank Adél show divatbemutató, Delhusa Gjon koncert és a PASO fellépése várja az érdeklődőket. A ska zene magyar nagykövetei igazi fesztiválkedvencek, koncertjükön garantált a bulihangulat.


Szombaton a Pagony gyerekkönyvesbolt szülinapja alkalmából gyerekprogramokkal várja a családokat 13.00-19.00 között. A Művészetek és Irodalom Házában Kelemen Kristóf egy szubjektív idegenvezetés során mutatja be Pécs szobortörténeteit, amelyek izgalmasan fonódnak össze a magyar történelem és a személyes életútja eseményeivel. A NIKÉ - Szabadságunk szobra című, virtuális jelenlétben megszülető produkció a dokumentumszínház, a városi séták és az influenszervideók stílusát ötvözi. A napot a Határon Túli Magyarok Fesztiváljának néptáncgálája és a Funky Beatz R&B és hiphop DJ setje zárja.


Vasárnap 10.00-14.00 között a XIII. Nemzetközi Veteránjármű Találkozó kiállítása látható a Széchenyi téren, majd 15 órától szüreti felvonulás, valamint a Bor és Dal Ünnepe keretében zenés-táncos program várja az érdeklődőket. 21 órától a Magna Cum Laude koncertje hallható.

A régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválja immár 31. alkalommal pezsdíti fel a pécsi belvárost. A Széchenyi térre érkezők közel 30 gasztronómiai kitelepülő bőséges étel-ital kínálatából és több mint 20 kézműves portékáiból válogathatnak.

Utoljára frissítve: 2022-09-21 08:57:43

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>