. Ma Gedeon napja van.
Őstörténetünk ösvényein
2017-02-10 20:45:57
Őstörténetünk ösvényein

Őstörténetünk ösvényein

Közel harminc kínai kutatóútja alapján írta meg Őstörténetünk ösvényein című képekkel és térképekkel gazdagon illusztrált kötetét Bárdi László neves kelet-kutató egyetemi docens, a Pécsi Tudományegyetem Ázsia Központjának alapítója.

Számos újdonság is  olvasható a magyarság őstörténetével és a keleti rokonsággal kapcsolatosan az Őstörténetünk ösvényein című  kötetben, amelyet   pénteken  nagy számú érdeklődő jelenlétében mutattak be Pécsett a Művészetek és Irodalom Házában. A szerzővel Rezsőházy Rudolf, a Belga Királyi Akadémia tagja, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja beszélgetett.

Közel harminc kínai kutatóútjának tapasztalatai alapján szüleletett meg  Bárdi László neves pécsi  kelet-kutató egyetemi docens, a Pécsi Tudományegyetem Ázsia Központjának alapítójának legújabb könyve, az  Őstörténetünk ösvényein. A képekkel és térképekkel gazdagon illusztrált  kötet különlegessége, hogy számos eddig ismeretlen összefüggésre, újdonságra is rámutat a magyarság őstörténete és a keleti rokonsággal kapcsolatosan. Kína, Belső-Ázsia, és Távol-Kelet kultúrája látszólag az általunk ismert európaitól nagyban eltér, azonban a neves kutató, aki  Körösi Csoma nyomdokain haladva térképezte fel  Belső-Ázsia és a magyarság kapcsolatát  több évtizeden át,  a tudomány eszközeit  felhasználva mutatott rá, tette egyértelművé, azonosak a gyökereink.

Utoljára frissítve: 2017-02-10 21:05:02

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>