. Ma Gedeon napja van.
Ösztöndíj program a tehetséges hallgatókért
2016-07-31 07:56:56
 Ösztöndíj program a tehetséges hallgatókért

Ösztöndíj program a tehetséges hallgatókért

Az elmúlt esztendőben útjára indult, Jutalmazzuk a kiválóságot! nevet viselő  ösztöndíjprogram mind népszerűbb a hallgatók körében.  Bíztatóak az első tapasztalatok, visszajelzések.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara  és a Baranya Megyei Mérnöki Kamara által életre hívott  ösztöndíj programmal a tehetséges diákokat kívánják támogatni, valamint  a régióban tartani.  A díjazottak szinte kivétel nélkül 400-nál magasabb felvételi pontszámmal kerültek be az egyetemre, köztük többen 450 pontnál is többel adták be jelentkezésüket

 

Az ösztöndíjprogramba az idén bekapcsolódtak a kar duális képzési partnerei közül többen, így a Biokom NKft., Büttner Kft., E-on ZRt., PÉTÁV Kft., Techniq2000 Kft. A Kaposvár környékéről jelentkezett, legmagasabb pontszámmal bekerülő informatikus hallgatóknak a Precognox Informatikai Kft. vállalta  a kiválóság ösztöndíj folyósítását. Az ösztöndíjprogram főtámogatója továbbra is a Baranya Megyei Mérnöki Kamara.


A program  keretében  minden BSc és BA  -   építészmérnöki, építőmérnöki, építőművészet, gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, környezetmérnöki, mérnökinformatikus, villamosmérnöki  és építészmérnöki - osztatlan alapszakokon a legmagasabb ponttal felvételt nyert kilenc hallgatónak havi húszezer forint ösztöndíjat ad a PTE Műszaki és Informatikai Kara. Az ösztöndíjprogram lebonyolításában közreműködik a Pollack Mihály Műszaki- és Felsőoktatás Fejlesztési Alapítvány.

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
Bővebben >>