. Ma Andrea napja van.
Öt év börtön életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt
2022-07-01 20:46:36
Öt év börtön életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt

Öt év börtön életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt

A Pécsi Törvényszék a napokban megtartott nyilvános előkészítő ülésen H. J. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt öt év börtönre és öt év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.


A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi élettársa volt J. Á.


A délutáni órákban 2021. szeptember 18-án J. Á. a pécsi otthonukban italozott és beszélgetett a vádlottal közös ismerősükkel, V. M. sértettel. A vádlott élettársa és a sértett férfi fejenként csaknem 1-1 liter bort fogyasztottak el. J. Á. kedvelte V. M.-et, és megcsókolta, aki ezt követően magához ölelte J. Á.-t.


Ekkor lépett be a helyiségbe a vádlott, aki indulatos lett attól, hogy V. M. az élettársát öleli. J. Á.-t az ágyra lökte, V. M.-et pedig ököllel ütlegelni kezdte. V. M. kimenekült az épületből, a vádlott követte, és a bántalmazást az udvaron folytatta: testszerte ütlegelte – részben puszta kézzel, részben bottal – és megrugdosta a sértettet.


A vádlott a bántalmazást követően értesítette az Országos Mentőszolgálatot, akik a sértettet kórházba szállították.
A sértett arcát legalább két rendbeli erőbehatás, ökölütés, a vállát, mellkasát legalább három rendbeli botütés érte, a hasát a vádlott megrúgta.


A sértett sérüléseinek tényleges gyógyulási ideje 6-8 hétre tehető. Az elszenvedett sérülések közül a mellkasiak - bordatörések, tüdőzúzódás - miatt, azok  szövődményeként tüdőgyulladás, majd később a mellkasa folyadékkal fel meg, ami miatt légzéstámogatásra szorult, a mellkasi folyadékot le kellett csapolni. A mellkasi sérülések közvetett életveszélyes sérülések voltak. A bélfodor és májsérülések következtében aktív hasüregi vérzés jelentkezett, amit sürgősen műtéti úton kellett ellátni, ezek közvetlen életveszélyes sérülésnek minősülnek.


Orvosi ellátás hiányában a hasüregi sérülésekből származó belső vérzés rövid időn belül a sértett halálát eredményezhette volna.


Az ítélet jogerős.

Utoljára frissítve: 2022-07-01 21:09:51

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>