. Ma Gedeon napja van.
Öt éves a Tudásközpont
2015-11-17 01:16:29
Öt éves a Tudásközpont

Öt éves a Tudásközpont

Öt éve nyitotta meg kapuit a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont. Az évfordulót a Tudásközpontban működő Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont közös születésnapi programmal  ünnepli meg.

A Tudásközpont, ami az Európa Kulturális Fővárosa Pécs-2010 projekt keretében épült meg már a fontos találkozási pontja lett a város és a megye lakóinak. Az évforduló alkalmából a Tudásközpontban működő Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont közös, november 17-én megrendezésre kerülő születésnapi programjának keretében az érdeklődők többek között megismerkedhetnek  a könyvtárkomplexum sokrétű munkájával, bejárhatják annak közösségi tereit.

A beköltözés részleteit filmvetítés, az elmúlt 5 év legsikeresebb rendezvényeit pedig az aulában rendezett fotókiállítás idézi fel, melyet Balázs Mihály Kossuth-, Ybl Miklós- és Prima Primissima díjas építész nyit meg.  A  könyvstaféta és a Tudás fája könyves dominó létrehozásának részesei lesznek az olvasók is. A kora esti órákban Beck Zoli (30Y) és meghívott vendégei zenés irodalmi beszélgetésre várják az érdeklődőket. Az ünnepséget végül „kaptárzúgással” a PTE Művészeti Kar elektronikus zenei médiaművészeti kísérlete zárja.

A program keretében a könyvtárak köszöntik a leghűségesebb olvasókat, ezen lehetőség lesz arra is, hogy bárki ingyen beiratkozhasson.

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>