. Ma Márk napja van.
Ötszáz gyerek futott a távhőért
2016-04-15 21:45:38
Ötszáz gyerek futott a távhőért

Ötszáz gyerek futott a távhőért

Az uránvárosi utcákon félezer gyerek futott, hogy felhívja a figyelmet a tiszta levegő megőrzésének fontosságára.  A programokkal és nyereményekkel színesített élményfutást a PÉTÁV Kft. szervezte a távhőszolgáltatás napja alkalmából.

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége évről évre országszerte megrendezi a távhőszolgáltatatás napját, hogy felhívja a figyelmet: a távfűtés a városokban elérhető egyik legkorszerűbb fűtési megoldás, kényelmes, biztonságos és a környezetet is védi. Ahol távhőt használnak, ott nincsenek kémények, nincs égéstermék-kibocsátás, így lényegesen tisztább a levegő, mintha az épületeket, lakásokat egyedileg fűtenék.

A PÉTÁV Kft. idén április 15-én egy több száz fős közös futással és az iskolásoknak szóló zöld élményparkkal ünnepelte a távhőszolgáltatás napját. A program részeként a hőszolgáltató mérnökei nyílt napot tartottak a vállalat központjában. Az érdeklődő diákcsoportok megtudhatták, hogyan lesz egy hőközpontban az erőműből érkező nagynyomású forró vízből kellemes hőmérsékletű, a lakásokban keringő fűtővíz és bepillanthattak a pécsi távfűtés központi vezérlőjébe.

A nap legfontosabb eseménye a közös örömfutás volt. Ötszáz diák és több tucatnyi szülő, kísérő és PÉTÁV-dolgozó teljesítette az uránvárosi utcákon kanyargó, közel két kilométeres távot, amelynek végén közösen emelték magasba a rendezvény fő üzenetét: Pécs tiszta levegőt szeretne. A futáshoz nyereménysorsolás is társult: a szerencsés gyerekek sportszerutalványokat vehettek át.

A program folytatásaként a zöld élményparkban bemutatkozó civil szervezetek játékaiba lehetett bekapcsolódni. Volt kötélpálya és csapatjátékok az Élményzóna Egyesület jóvoltából, a Mocorgó Játszóház közlekedésbiztonsági játékait és a Free Mobility Egyesületnek köszönhetően a fogyatékkal élők által használt eszközöket is ki lehetett próbálni.

Utoljára frissítve: 2016-04-15 21:47:42

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>