. Ma Emma napja van.
Padlóra küldték Tunéziát a belgák
2018-06-23 22:40:51
Padlóra küldték Tunéziát a belgák

Padlóra küldték Tunéziát a belgák

Újabb lépést tehet az óriás futballnemzetté válás útján a belga labdarúgó válogatott, amennyiben a labdarúgó világbajnokság tízedik versenynapjának nyitómérkőzésén kiharcolja a továbbjutást Tunézia ellenében a moszkvai Szpartak-stadionban.


Roberto Martínez csapatának ehhez minimum döntetlent kell kiharcolnia, Panamának pedig  ki kell kapnia holnap Angliától. Mivel a belgák első mérkőzésüket megnyerték Panama ellen, ezért a spanyol mester a győztes csapaton ne változtass elvét követve ugyanazt a tizenegy játékost küldi pályára, mint legutóbb. Tunézia viszont legalább két szempontból kényszerhelyzetben van! Egyrészt azért, mert nyerniük kellene a biztos kiesés elkerüléséhez, másrészt az angolok elleni találkozón a kezét törte Hasszen, a csapat kapusa, akit – jól emlékszünk – le kellett cserélni! Épp ezért a kapuban ma Ben Musztafa kezd, ezen kívül a csatársorba Kaui került Szliti helyére, a felálláson nem változtatott Nabil Malul szövetségi kapitány.


Vajon képes lesz megragadni utolsó esélyét Tunézia? Jó a belgáknak a döntetlen? Esetleg felszabadult, magabiztos játékkal, többgólos mérkőzésen simán behúzzák a három pontot? Kiderül, ha velünk tart és elolvassa a következő tudósítást!


A belga kezdőcsapat: Courtois – Alderweireld, Boyata, Verthongen, Meunier – De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Lukaku, Hazard Szővetségi kapitány: Roberto Martínez
A tunéziai kezdőcsapat: Ben Musztafa – Meriah, Sziam Ben Jusszef, Bronn, Maalul – Szkiri, Badri, Szasszi – Fahreddin Ben Jusszef, Kazri, Szliti Szövetségi kapitány: Nabil Malul
Játékvezető: Jair Marrufo (Amerikai Egyesült Államok)
Nézőszám: 44190 fő


1. perc: Először használ sárga-fekete idegenbeli mezt Belgium válogatottja az ország focitörténelmében, ők kezdik a meccset! Tunézia tiszta pirosban játszik, az amerikai Jair Marrufo vezet a találkozót!
3. perc: Lukaku ugrik meg egy labdával a jobboldalon, de jön Ben Musztafa és lábbal elrúgja a kaputól, 17-ről! Ez meleg volt! Musztafa már csak lábbal érhetett hozzá!
5. perc: TIZENEGYES!!!! Sziam Ben Jusszef felrúgja a tizenhatos vonalán Hazardot, megy még a vita, hogy hol történt a szabálytalanság, de a videóbíró azt mondja, hogy ezt a büntetőt be lehetett fújni! Hazard áll oda és belövi a bal alsóba! Vezet Belgium 1:0!
6. perc: A büntetőt a hatodik percben végezte el Hazard! Bajban Tunézia!
10. perc: Belgium 32 év után rúgott tizenegyesből gólt világbajnokságon és 2002 óta ez az első olyan góljuk, amely az első félidőben született!
13. perc: Meunier passzol Lukakunak jobbra, a beadást pedig rosszul találja el középen Hazard így a jobb kapufánál álló kapus kezébe adja fel!
14. perc: Szasszi kap sárgát reklamálásért, miután szóvá tette, hogy a tizenhatoson belül az egyik belga képen törölte a társát, Khazrit. Az esetet nem fújta le a bíró! Tovább!
16. perc: Lerendezi a meccset Belgium! Kettő közte! Elad egy labdát a pálya közepén Tunézia, Mertens lecsap rá, a baloldalon kapja Lukaku, aki lefutja a védőjét, majd a tizenhatoson belülről berúgja a másodikat! 2:0!
17. perc: Ott a szépítés! Bronn! Ő fejeli be középen Kahzri 30 méteres, baloldali szabadrúgását! 2:1! Egy pillanatnyi szünetet nem engednek a srácok! Végre egy nem unalmas meccs!
19, perc: Belga helyzet!! Meunier ad be jobbról, a labda középen Carrascót találja, aki fejesével a jobb alsót célozza, de Ben Musztafa kiszedi, a kipattanót már nem tudja kapura tenni Hazard!
23. perc: Bronn belelépett Carasco baloldali beadásába, emiatt kifordult a térde, cserélni kell!
24. perc: Naguez már be is áll a sérült Bronn helyére!
32. perc: Khazri kap labdát kissé balra a kaputól, elviszi 24-iig és a léc alá céloz, Courtois elsőre üti, másodszorra foga, Badri már nem tud rá lecsapni!
41. perc: Egy félidő alatt a második tunéziai védőt viszik le hordágyon a pályáról! Megint cserélni kell! Benaluan érkezik Sziam Ben Jusszef helyére! Szegény tunéziait az ág is húzza!
45. perc: HÁROM!!! Labdát veszít Tunézia, Meunier és De Bruyne kényszerítőzik a jobboldalon, Meunier végül beviszi középre, ahol kiugratja tizenhatos előtt Lukakut ő meg nagyjából tizenkét méterről, kissé jobbról a kapus lábai között gurít a kapuba! Az ilyen hibákat könyörtelenül kihasználják! 3:1! És vége az első félidőnek!


A harmadik gól már a négy perces hosszabbítás harmadik percében érkezett! Fantasztikus iramú első félidőt láttunk, Tunéziát tíz perc alatt padlóra küldte a belga válogatott. Szegényeknek a sérülésekkel sincs szerencséjük, két védelmi alapemberüket is sérülés miatt vesztették el. Ráadásul amatőr hibákból kapták a gólokat, így a helyzetük reménytelennek tűnik, míg a belgák kényelembe helyezhetik magukat! Mint ahogy most mi is ezt tesszük! Jön a szünet!


46. perc: Nem történt csere a szünetben, folytatjuk a találkozó tudósítását! Tunézia végzi el a második félidő kezdőrúgását!
51. perc: Ott a negyedik szög a tunéziai koporsóban! Hazard kap egy kiugratást 30 méterre a kaputól középen, megveri az emberét, eltolja a kifutó Ben Musztafa mellett és jobbal a kapu közepébe küldi 10 méterről! 4:1!
59. perc: Cserél Belgium! Lukaku ballag le 2 góllal a lőlapján, Marouane Fellaini váltja!
60. perc: És akkor Tunézia utoljára cserél! Szasszi helyére Szliti érkezik, aki legutóbb kezdett!
64. perc: Mellé!!!! Meunier jobbról beteszi a labdát, Hatard továbbítja Carrascónak jobbra, aki megtolja és célba veszi a jobb felsőt, de nem találja el! Mintaszerű kontra ez is!
68. perc: Jön a második belga csere! Hazardot is lhozza Roberto Martínez, Batshuayi érkezik a helyére!
75. perc: HÚHA!!! Mertens középső kiugratásával Batshuayi megy, elviszi a kapus mellett és kissé balról az üres kapura lő, az utolsó pillanatban érkezik Meriah és a gólvonalról kivágja!
80. perc: Carrasco kap labdát a baloldalon, megtolja befelé és ellövi a tizenhatos elől, Ben Musztafáról Batshuayi elé pattan, de ő meg három méterről szétforgácsolja a kapufát! Az újabb kipattanót Meunier küldi ki a stadionból!
86. perc: Az utolsó cserét is végrehajtják a belgák! Tielemans, a Monaco játékosa áll be, Mertens megy pihenni!
90. perc: Ott az ötödik! Kivégzés! Tielemans hozza a labdát a jobboldalon, beadására középen Batshuayi érkezik, aki estében kilövi ballal a jobb alsót! 5:1!
92. perc: Batshuayi megint megkapja középen, leadhatná Tielemansnak, de inkább a jobb alsó mellé tüzel 20-ról!
93. perc: Na, ott van a második szépítő gól! Naguez kap labdát a jobbszélen, ő is betesz egy labdát a mellette futó Khazrinak, aki 6 méterről teszi be a jobb alsóba! 5:2 és ezzel vége is!


Erődemonstrációt tartott és ezzel nagyon komoly üzenetet küldött a többieknek a belga válogatott. A második félidőben szinte nem is támadott a tunéziai válogatott, amely ezzel a vereségével a kiesés sorsára juthat, amennyiben holnap Anglia legyőzi Panamát. Belgium győzelmével bebiztosította a továbbjutását, az angolok ellen már tét nélkül lépnek majd pályára.                                   (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-23 23:08:20

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>