. Ma Berta napja van.
Pályaorientáció másként
2020-07-23 16:08:45
Pályaorientáció másként

Pályaorientáció másként

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Élményekkel teli nyári tábort szervezett.


Három héten át, minden nap  más és más baranyai vállalkozás tevékenységével ismerkedhetett  meg  az az ötveb általános iskolás, akik részt vettek  a kamara által szervezett #ajelenajövőd pályaorientációs nyári táborban. A cég és üzemlátogatások mellett saját élményeken keresztül jutottak közelebb az adott szakmához, hivatáshoz, szereztek közvetlen tapasztalatokat. A tematikusan felépített heti turnusokban  a program minden alkalommal az első napon  az önismeretről, a pályaismeretről és a csapatépítésről szólt. Ezt követően  minden nap más céghez látogattak el a gyerekek.

 

Többek között betekintést nyertek a Lafarge Cement Magyarország Kft. tevékenységébe, ahol megismerkedtek az építőipar számára kidolgozott innovatív megoldásokkal, és az élvonalbeli technológiákkal, majd az üzem bejárását követően különböző formákat öntöttek ki betonból. A Magnus Aircraft Zrt.  a XXI. századi csúcstechnológiát alkalmazó repülőgépgyártásba vezették be a gyerekeket, lépésről-lépésre megnézhették hogyan épül fel egy kisrepülőgép. E mellett szó volt a repülőgép tervezésről, a  fejlesztésekről is.


Az InnoTeq Kft.-nél  digitális kalandozás keretében átléphették a valóság határait és egy virtuális térben mozoghattak. E mellett interaktív módon az informatika ismeretlen területeivel találkozhattak. Gangel Benjámin Férfiszabósága igazán különleges része volt a tábornak, ezen  csak a fiúk vettek részt, akik a varrodában  varrógépen  szájmaszkot varrtak, valamint megismerkedtek a különböző textilekkel, a selymekkel és a gyapjú alapú szövetekkel, miközben a cég tulajdonosa a saját életéről mesélt.
Jártak a Kontakt-Elektro Kft.-nél is, ahol  forrasztottak, áramkört építettek miközben megismerkedtek az elektromossághoz kapcsolódó alapanyagokkal, eszközökkel. A Spitzer Silo Pécs Kft.-nél  óriási silók között járva vehették szemügyre a  gyártási folyamatot, azt, miként salakul át egy   alumínium lemez tartállyá. Tóth Dániel tanműhelyében fűrészelhettek, csavarozhattak, fúrhattak a gyerekek, készítették el a lámpáikat.


Pécsett a Szalon Király Fogadóban egyszerre találkozhattak a pincér, a szakács és  cukrász szakmák művelőivel, megismerhették a terítés alapszabályait, palacsintát süthettek. Jártak  az AutóCity-nél, ahol az autószerelők munkájával ismerkedhettek meg, A Tettye Forrásháznál játékos formában vezették be őket az épületgépészethez, a villamossághoz kapcsolódó szakmákba, de bepillanthattak a laboratóriumban folyó tevékenységekbe is.  Melegh Andrea selyemfestő kertjében életre kelthették a színeket, a formákat.

 

A BIOKOM-nál a szelektív hulladékgyűjtés hasznossága állt a középpontba, valamint az, hogy mi is zajlik a válogató műben az Eperfás úti hulladékkezelő telephelyen. A MOL pécsi telephelyén az olaj útját tekintették át  a finomítótól egészen  a benzinkútig. Szállítás, tárolás, vevőkiszolgálás és innováció teljes skáláját. Szalántán a Von-Truck  komoly szakértelemmel és eszközparkkal szervizeli a kamionokat.

 

A Light Film Stúdióban az egész héten át tartó program élményeiről telefonon felvett pillanatokból filmet készítettek, zenei aláfestéssel, valamint feliratozták is azokat.

Utoljára frissítve: 2020-07-23 16:10:18

További híreink
Vajna Tímea a fánkok után filmet készít
Elhunyt férje álmát valósítaná meg Vajna Tímea, ugyanis a korábbi hollywoodi rendező egy életrajzi filmet szeretett volna készíteni az egykori legendás labdarúgóról.
2020-07-20 10:07:36, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Feltehetően öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere
Hiteles forrásból megerősített információink szerint ma éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere. A falut sikertörténetté emelő polgármester élete 47 évében önke...
2020-07-14 10:23:18, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
A Velencei-tóhoz mentek volna osztálykirándulásra a pécsi Széchenyi István Gimnázium tizedikes diákjai, ám a vírus miatt ez elmaradt. Szerették volna visszakérni az osztá...
2020-07-08 17:54:26, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A behatolás olyan ismert márkák és személyiségek fiókjait is érintette mint Bill Gates, az Apple, Barack Obama...
Bővebben >>