. Ma Vilhelmina napja van.
Pályáztak, nyertek
2018-03-31 17:06:49
Pályáztak, nyertek

Pályáztak, nyertek

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában ebben az esztendőben újabb európai uniós és hazai pályázati források felhasználásával  még korszerűbbé és hatékonyabbá tehetik  a betegellátást.


Az elkövetkezendő időben megvalósuló beruházások során az egészségügyi humánerőforrás fejlesztésére, képzésekre a betegbiztonság növelésére kerül sor, valamint  ultramodern diagnosztikai eszközöket is beszereznek. E mellett javulnak  a mesterséges megtermékenyítés és az ápolás körülményei is.


Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által közösen meghirdetett pályázatokon sikerrel  szerepelt az egyetem, s összesen csaknem 1,6 milliárd forintnyi támogatást nyert el  egészségügyi fejlesztéseinek megvalósításához, amelyek elsődleges célja, hogy a Klinikai Központban ellátott betegek kivizsgálása és gyógyítása a lehető legjobb körülmények között történhessen meg.


Az ennek érdekében benyújtott, a betegbiztonság növelését célzó pályázatok a fertőzések megelőzésére tett intézkedések hatékonyságát - ezen belül a potenciális fertőzési források beazonosítását, a helyi fertőzés-megelőzési stratégiákat, az  izoláció szabályainak fejlesztését, a fertőtlenítés és sterilizálás folyamatok szabályozását, a fertőzések továbbvitelének megakadályozását - foglalja magában  új, modern készülékekkel és a központi hálózati vízellátó fertőtlenítő automata berendezés üzembe helyezésével.


E mellett lehetőség nyílik a pályázati források felhasználásával a sürgősségi és az egynapos ellátásban dolgozók létszámának  bővítésére,  valamin  szakmai továbbképzéseket szerveznek  a hiányszakmákban dolgozó szakorvosok és szakdolgozók részére. Az  Általános Orvostudományi és az Egészségtudományi Karok hallgatói skill, illetve szimulációs gyakorlatokon vehetnek részt, és medikák és medikusok egy részének a háziorvosi alapellátásban történő foglalkoztatása is megvalósulhat.


A korszerű ultrahang készülékek vásárlásával az urológiai műtőben használt laparoszkópos ultrahang berendezést cserélik le, illetve a kardiológiai diagnosztika során eddig nem alkalmazott érvizsgálat elvégzésére nyílik majd lehetőség.A mesterséges megtermékenyítések kategóriájába tartozó lombikbébi eljárásban (IVF) már eddig is komoly eredményeket ért el az egyetem, amelynek sikerét tovább növelhetik a pályázat keretében beszerzendő eszközök. Emellett az egynapos ellátások, a technológia igényes és az úgynevezett „HiTech” diagnosztikai eszközökhöz kapcsolódó eljárások fejlesztése érdekében a Gyermekgyógyászati Klinika fül-orr-gégészete, a Reumatológiai és Immunológiai Klinika fizikoterápiás részlege, a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika műtője és az Urológiai Klinika új felszerelésekkel gazdagodik, valamint az aneszteziológiai és az intenzív terápiás ellátás biztonságosát növelik majd az új ultrahang készülékek és gépi lélegeztetők. A betegek kényelmét  pedig az új, többfunkciós, állítható betegágyak  növelik majd.

Utoljára frissítve: 2018-03-31 17:08:22

További híreink
A ma helyett a holnapután legyen a cél
Tíz előadást és egy kerekasztal-beszélgetést kínált a résztvevőknek a Big Marketing Day – II. Dél-Dunántúli Online Marketing Konferencia Pécsett.
2018-09-18 23:51:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Száz új kollégiumi hely Pécsett
A Modern Városok Program keretében újították fel Pécsett az egyetem Damjanich utcai kollégiumát.
2018-09-18 23:03:09, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Hétszázan dolgoznak a vágóhídon
Idén már tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Coop Rallyt, amelynek egyik állomáshelye az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi telephelye volt.
2018-09-16 19:02:03, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szeptember 6 óta a zene Pécsett az utcára költözött.
Bővebben >>