. Ma Auguszta napja van.
PAPI az idősekért
2020-03-20 21:24:28
PAPI az idősekért

PAPI az idősekért

Program A Pécsi Idősekért (PAPI) elnevezésű rendszert vezetett be a pécsi önkormányzat március 20-tól.


A program keretében az önkormányzat munkatársai az egyedülálló idős emberek részére élelmiszert, gyógyszert vásárolnak és átveszik a postai küldeményeiket, majd azokat elviszik hozzájuk. Az önkormányzat ezzel az intézkedéssel is szeretné  lassítani a koronavírus terjedését.


A rendszer a következőképpen működik,  az egyedül elő idős ember felhív egy adott telefonszámot, amelyen  megadja a nevét, a telefonszámát, a lakcímét, ha gyógyszert kér, akkor  a TAJ számát is. Ezt követően  a területi szociális központ dolgozója visszahívja,  kikérdezi, hogy  mire lenne szüksége, majd ezt követően  kiadja a feladatot egy futárnak, segítőnek, aki megveszi a kért  árut, kiváltja a gyógyszert, elhozza a postáról a küldeményeket, majd azokat kiviszi a szolgáltatást kérőnek, aki készpénzzel vagy bankkártyával történő  fizetést követően átveszi azokat.


A PAPI által nyújtott  szolgáltatásokat elsősorban az egyedül élő, 65 évnél idősebb, egyedül élő, pécsi  hozzátartozóval nem rendelkező polgárok védelmében vezették be, amelyeket a  30-573-1764, 30-573-9488 és 30-573-4084 telefonszámokon a hét minden napján, hétfőtől  vasárnapig reggel 8 és délután 16 óra között lehet igénybe venni.


Az  önkormányzata készen áll arra, hogy szükség esetén bővítse a szolgáltatást, további önkormányzati alkalmazottak átcsoportosításával, önkéntesek bevonásával, ebben az esetben a programot koordináló Integrált Nappali Szociális Intézményen keresztül teszik meg a szükséges lépéseket.

Utoljára frissítve: 2020-03-20 21:29:23

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>