. Ma Auguszta napja van.
Parkolóház is épül
2020-11-03 20:35:37
Parkolóház is épül

Parkolóház is épül

A Modern Városok Program keretében csaknem hatmilliárd forintos kiegészítő támogatást nyújt a kormányzat a Pécsi Tudományegyetemnek.

A  kormány a 2016-os Modern Városok Program keretében közel 25 milliárdos költségvetési támogatásban részesítette a Pécsi Tudományegyetemet amelyből  több beruházás is megvalósul a campuson. Többek között a pécsi orvosi kar területén épülő új tömb a legmodernebb technológiákat vonultatja fel, kétszáz új kutatóhely létesül benne. E mellett az összes kart érintő infrastrukturális fejlesztésével erősödik az universitas versenyképessége, bővül az oktatási és szolgáltatási portfólió, és várhatóan tovább nő a jövőben a külföldi hallgatók száma is. Az eddigi támogatáson felül 2020 és 2022 között összesen 5 milliárd 733 millió érkezik, ugyanis a beruházások egy része az építőiparban megfigyelhető áremelkedés miatt többe kerül a tervezettnél, emellett közel egymilliárd forintból új parkolóház is épül a tervezetteken felül.

Az eddig megvalósult, valamint hátralévő beruházások kiemelkedően fontosak mind Pécs, mind Baranya, mind a régió számára, hiszen a térség fejlődése elképzelhetetlen a folyamatosan megújuló pécsi egyetem nélkül. Létrejött többek között a Nemzetközi Oktatási Központ és kollégium a Damjanich utcai épületben, megújult a BTK és a TTK több oktatóterme, valamint az ETK két belvárosi épülete. A kiegészítő támogatásból a Szigeti úton az orvoskar  az 1800 hallgató befogadására  alkalmas elméleti tömbjébe  korszerű berendezéséket vásárolnak, hogy az költséghatékony, környezetbarát, okostechnológiákat alkalmazó, abszolút 21. századi komplexumként működhessen.  Egyebek mellett integrált audiovizuális rendszert építenek ki benne. A campus közelében, a Honvéd utcában új parkolóház is épül, amellyel miközben megduplázzák a parkolóhelyek számát, nem kell a zöldterület méretét csökkenteni, sőt a környék parkolási problémáit is orvosolni tudják.

Az új fejlesztések eredményeként több külföldi hallgató érkezhet az egyetemre.

Utoljára frissítve: 2020-11-03 20:36:41

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Ka...
Bővebben >>