. Ma Norbert napja van.
Pécs első tavaszi fesztiválja a Zsolnay Piknik
2023-05-18 22:11:18
Pécs első tavaszi fesztiválja a Zsolnay Piknik

Pécs első tavaszi fesztiválja a Zsolnay Piknik

Május 20-21-én közel negyven programmal várják az érdeklődőket a Zsolnay Negyedben a Zsolnay Piknik.
 
Az egész napos ingyenes programok a fesztivál felvezetéseként május 19-én lesz látható a MÚVILÁV - Majdnem, mint a filmeken című zenés-filmes színdarab Trokán Nóra és Klem Viktor főszereplésével.  Másnap a Kollár-Klemencz Kamarazenekar mutatja be legújabb, A folyó című lemezét. Május 21-én pedig a Chanson Elysée francia sanzonesten  Csemer Boglárka és Kárász Eszter lép fel hatfős zenekari kísérettel.

A gyerekeket várja Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertje Játszóházi rokkendroll címmel, több előadást tart a Bóbita Bábszínház, lesz buborékbűvölő workshop és baba-mama jóga is. A MintaPinty Zenekar előadásának címe Áfonyka & egyéb Varró Dani dalok, gyerekjátékokkal települ ki a Nevetnikék Alapítvány, lesz lego-duplo játszóház, mesekuckó és Varázsóra előadások.

A Kortárs Junior – Rendhagyó órák sorozata keretében tesiórát tartanak az m21 Galériában. A résztvevőks dráma- és táncterapeuta vezetésével képzeletben a kiállítás képeiben mozoghatnak, amihez a hátteret Szász János: Az elvonatkoztatás fokozatai című kiállítása adja. E mellett lesz rendhagyó drámaóra is, amit Hornok Máté drámatanár Az elmúlt a 40 év legjobb sajtófotói című kiállításon.

Két nap alatt számos koncert is lesz. Fellép többek között Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Madras Special, az I Am Soyuz, a Ripoff Raskolnikov Band, a Zorka és a Kozma Orsi Quartet, továbbá komolyzenei hangversenyekre is sor kerül a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézet hallgatóinak részvételével. Hajdu Steve Hajdu you do? címmel  stand up show-val várja az  műfaj után érdeklődőket.

Nikola Faller eszéki szobrászművész újra Pécsre látogat. Az Pécs – Eszék 50 éves Testvérvárosi évforduló kapcsán a két város Kulturális Évadot hirdet, amelynek első pécsi állomása a Zsolnay Pikniken lesz.  A művész két évvel ezelőtt a 48-as téren mutatta meg mi is az a Land Art, akkor őszi falevelekből hozott létre műalkotást, most  a Zsolnay Negyed két pontján fűből alkot szobrokat. A kettő  közül az egyik élőben készül majd a közönség szeme láttára.

Rendhagyó tárlatvezetések is lesznek több témában: A Zsolnay lányok titkai és Zsolnay Miklós kalandos életútja mellett Szász János kiállításán és a 41. Magyar Sajtófotó kiállításon is tartanak idegenvezetést.

A Mecseki Uzsonnás Doboz műhelyfoglalkozáson Fazekas Bálinttal és a La Fonte Reggelizővel készíthetik el a résztvevők a saját piknik szettjüket. Tökéletes szendvics és saláta variációk születnek helyi alapanyagokból.

Az Amalgam Collection gyárlátogatásán az érdeklődők betekintést nyernek az autómakett készítés érdekes folyamataiba.
Mindezen felül lesz véradás, planetáriumi előadások és Játékok címmel megnyílik a Művészeti Kar Formatervezés Tanszék Keramikus hallgatóinak kirakat-kiállítása.

Utoljára frissítve: 2023-05-18 22:15:03

További híreink
A négylábú barátokról szólt a családi nap
Az örökbefogadást népszerűsítő, a felelős állattartást a középpontjába helyező Egy nap a négylábú barátokért elnevezéssel tartott családi napra várta a pécsi Morpheus Ala...
2023-06-05 16:28:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Új lehetőségeket, változatos programok
Új lehetőségeket, változatos programokat kínál a Pécsi Egyetemi Borbirtok.
2023-06-02 22:42:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Hild Music Garden Pécs szívében
Pécs belvárosának szívében található Hild udvar ad helyet Hild Music Garden programsorozatának.
2023-06-02 22:39:46, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A svájci Marc Hirschi győzött a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny pécsi szakaszán, ezzel átvett...
Bővebben >>