. Ma Auguszta napja van.
Pécsi Balettet minden szombatON
2020-12-03 19:56:59
Pécsi Balettet minden szombatON

Pécsi Balettet minden szombatON

Minden kreativitását latba vetve pozitívan tekint előre a Pécsi Balett  és folyamatosan újratervez. Utjára indították a Legyél te is balerina! Tanulj online a Pécsi Balett táncművészétől programjukat.


Színházi előadásaik ugyan nincsenek, a közönséggel természetesen tartják a kapcsolatot a közösségi médiában. A ’Pécsi Balett szombatON’ programot december 5-én, a Piroska és a farkas című mese balettel indítják, ezt követően január végéig minden szombaton ingyenesen megtekinthető lesz egy előadásuk. Először a gyerekeket, majd a fiatalokat és felnőtteket várja az online térbe a Pécsi Balett társulata.


’Pécsi Balett MINI’ címmel indul hamarosan online tánctanító projektjük a legkisebbeknek, akik youtube videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus balett alapjait a Pécsi Balett táncművészeitől. A 12 részes sorozat segítségével egy picit bepillanthatnak a gyerekek a balett varázslatos világába, annak hétköznapjaiba. Ideális programlehetőség a téli szünetre a kis örökmozgóknak.


A balett-teremben most a fő szempont a társulati tagok egészségének megőrzése, így elővigyázatosságból csoportbontásban dolgoznak, és rendkívüli módon figyelnek a higiéniára, a fertőtlenítésre. Jelenleg a fejlődésé a főszerep: Kovács Zsuzsanna mesternő klasszikus balett tréningjei mellett moderntánc technikai tudásuk elmélyítésében Zachár Lóránd, a Dance Works Rotterdam egykori szólistája segített a táncművészeknek. Ezt követően a repertoár karbantartása mellett két új koreográfia betanulása vár az együttesre.


Vincze Balázs művészeti vezető meghatározó alkotója a társulat elmúlt másfél évtizedének, a jubileumi év produkcióit ő álmodja majd színpadra. Számos más meglepetéssel is készülnek a 60. évforduló megünneplésére. A közelmúltban volt például egy különleges társulati fotózás; a pécsiséget erősítve, pécsi művészekkel dolgoztak együtt, hogy létrejöhessen majd egy gyönyörű kiadvány a 60. évforduló alkalmából. Az együttes tagjait Borbás Betti örökítette meg művészi fotókon, az összhatást Kozarics Viktor ruhakölteményei, Forró Édua frizurái és Vincze Brigitta a sminkjei teremtették meg.  A napokban fejezte be a Filming in Pécs csapata az utómunkálatokat a társulatról készült filmen. A Több mint balett című különlegesen dinamikus filmet a Pécsi Balett 60. jubileumi gálaestjén vetítik le először.

(fotó: Mihályi László)

Utoljára frissítve: 2020-12-03 20:02:41

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>