. Ma Vendel napja van.
Pécsi Tanuló Fesztivál, immár negyedszer
2020-09-23 21:38:25
  Pécsi Tanuló Fesztivál, immár negyedszer

Pécsi Tanuló Fesztivál, immár negyedszer

Három éve számos szervezet és intézmény fogott össze Pécsett, hogy életre hívja a Tanuló Fesztivált.

Az elsőt követően, annak interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvehette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját. A város vezetése akkor ígéretet tett arra, hogy azt követően esztendőről, esztendőre megszervezi a Tanuló Fesztivált. A kezdeményezést támogatja a Pécsi Tudományegyetem, valamint számos a tanulás, az egyéni és közösségi képességek fejlesztése mellett elkötelezett oktatási, tudományos, kulturális, művészeti, gazdasági, sport, természetvédő szervezetek és intézmények.

A szeptember 24-26-án megrendezésre kerülő negyedik Pécsi Tanuló Fesztivál a tanuló Város – okos Város: technológia és digitalizáció - kényszer és/vagy lehetőség, a város és környezet: cselekvő közösségek a környezetért a COVID19 pandémia korában, a család és tanulás: a közös tanulási élmények szerepe, az  intergenerációs és interkulturális tanulással az aktív állampolgárságért, a  velünk élő történelem: értékek és hagyományok, a  tehetséggondozás és inkluzió: Senkit se hagyjunk magára! témakörök köré épül.

A fesztivál központi  helyszíne - rendhagyó körülmények miatt - a Civil Közösségek Háza és annak udvara, valamint a fesztiválon  résztvevők saját helyszínei. Összesen 44 civil szervezet/intézmény/cég  50 programja várja az érdeklődőket.

Lesz retro olvasóliget és könyvvásár, imádságos séta a Máriagyűdi Kegyhelyen, "okosan” a telefonnal – élmény az állatkertben – virtuális utazás. E mellett Kisház Akusztik koncertek – The Tablespoon, valamint Péter és a falka, s ekkor tartják a múzeumpedagógiai évnyitót is.

Érdemes az előre meghirdetett események között figyelni az online formában is meghirdetett programokra, hiszen azok otthonról is meghallgathatók, követhetők.

Utoljára frissítve: 2020-09-23 21:40:34

További híreink
Közösségi terasz hajléktalanoknak
Pécsi építész hallgatók hajléktalanoknak építettek közösségi teraszt.
2020-10-19 19:37:40, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fejlesztési stratégia a vidéki kulturális örökségek megőrzésére
A közös örökség vidéki útvonalai projekt az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg.
2020-10-18 20:04:11, Hírek, Környezetünk Bővebben
Okoskamerák és közvéleménykutatás
A jövőben megnyíló európai uniós és kormányzati pályázati kiírásokon való hatékony szereplés érdekében közösségi közlekedési koncepciót készít a pécsi önkormányzat.
2020-10-17 21:26:06, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére létrejövő tizenhét Nemzeti Laboratórium és egy k...
Bővebben >>