. Ma Emma napja van.
Pécsiek az országos vívótalálkozón
2016-02-25 14:36:37
Pécsiek az országos vívótalálkozón

Pécsiek az országos vívótalálkozón

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának vívó diákja is részt vesznek március 11-én Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban meg¬rendezendő I. Országos Suli Vívótalálkozón.

A több száz ifjú kardforgatót megmozgató rendezvényen nem csupán egymással mérkőzhetnek majd meg az utánpótlás leg¬fiata¬labb¬jai, de lehetőségük lesz találkozni a sportág olimpiai és világbajnokaival is.

– Nem kevesebb, mint 35 olimpiai aranyérmünk és 64 világbajnoki címünk is jól mutatja, hogy hagyományosan vívónemzet a magyar. Ám minden hagyomány csak addig él, amíg valóban éltetik. Ezért is éreztük fontosnak, hogy felélesszük az iskolai vívás egykor nagy hagyományait Magyarországon – jelentette ki a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Csampa Zsolt.

Emlékeztetett arra is, a szövetség suli-vívó programjában résztvevő, csaknem 100 iskola vívó¬felszereléseket  kapott. Ezekben az állami és egyházi oktatási intézményekben az adott település, vagy megye vívóegyesületeinek kiváló szakembereivel, edzőivel együttműködve, részben a tornaórák keretében, részben tanórán kívüli foglalkozásként indulhatott meg a vívásoktatás. A program eredményeként ma már az ország 95 iskolá¬ban mintegy két és félezer vívó kisdiák jelenti az utánpótlást: a magyar vívás jövőjét. Baranya megyében a PTE-PEAC Vívószakosztályának közreműködésével, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában indulhatott meg az új vívófelszerelésekkel a vívásoktatás az elmúlt hónapokban.

Az országos programban résztvevő iskolák számára szervez hagyományteremtő szándékkal vívótalálkozót – az olimpiai kvalifikációt is jelentő, budapesti párbajtőr Grand-Prix előtt – a Magyar Vívó Szövetség  március 11-én, pénteken Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A találkozóra mintegy 600 ifjú vívótanoncot várnak a szervezők az ország minden szegletéből.

A legkisebbek tudáspróbán mutathatják majd meg, mit tudnak a páston, a nagyobbak pedig versenyszerűen vívhatnak meg egymással. Az ifjú vívóknak pedig a verseny izgalmain túl a legnagyobb élményt bizonyára azt jelenti majd, hogy a rendezvényen találkozhatnak és beszélgethetnek a sportág olimpiai és világbajnokaival is. A találkozót megelőző hetekben a legismertebb vívók bukkanhatnak fel a programban résztvevő általános iskolákban egy-egy tornaórán, hogy népszerűsítsék a vívást a fiatalok körében.

Utoljára frissítve: 2016-02-25 14:42:16

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>