. Ma György napja van.
Pécsiek az országos vívótalálkozón
2016-02-25 14:36:37
Pécsiek az országos vívótalálkozón

Pécsiek az országos vívótalálkozón

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának vívó diákja is részt vesznek március 11-én Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban meg¬rendezendő I. Országos Suli Vívótalálkozón.

A több száz ifjú kardforgatót megmozgató rendezvényen nem csupán egymással mérkőzhetnek majd meg az utánpótlás leg¬fiata¬labb¬jai, de lehetőségük lesz találkozni a sportág olimpiai és világbajnokaival is.

– Nem kevesebb, mint 35 olimpiai aranyérmünk és 64 világbajnoki címünk is jól mutatja, hogy hagyományosan vívónemzet a magyar. Ám minden hagyomány csak addig él, amíg valóban éltetik. Ezért is éreztük fontosnak, hogy felélesszük az iskolai vívás egykor nagy hagyományait Magyarországon – jelentette ki a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Csampa Zsolt.

Emlékeztetett arra is, a szövetség suli-vívó programjában résztvevő, csaknem 100 iskola vívó¬felszereléseket  kapott. Ezekben az állami és egyházi oktatási intézményekben az adott település, vagy megye vívóegyesületeinek kiváló szakembereivel, edzőivel együttműködve, részben a tornaórák keretében, részben tanórán kívüli foglalkozásként indulhatott meg a vívásoktatás. A program eredményeként ma már az ország 95 iskolá¬ban mintegy két és félezer vívó kisdiák jelenti az utánpótlást: a magyar vívás jövőjét. Baranya megyében a PTE-PEAC Vívószakosztályának közreműködésével, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában indulhatott meg az új vívófelszerelésekkel a vívásoktatás az elmúlt hónapokban.

Az országos programban résztvevő iskolák számára szervez hagyományteremtő szándékkal vívótalálkozót – az olimpiai kvalifikációt is jelentő, budapesti párbajtőr Grand-Prix előtt – a Magyar Vívó Szövetség  március 11-én, pénteken Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A találkozóra mintegy 600 ifjú vívótanoncot várnak a szervezők az ország minden szegletéből.

A legkisebbek tudáspróbán mutathatják majd meg, mit tudnak a páston, a nagyobbak pedig versenyszerűen vívhatnak meg egymással. Az ifjú vívóknak pedig a verseny izgalmain túl a legnagyobb élményt bizonyára azt jelenti majd, hogy a rendezvényen találkozhatnak és beszélgethetnek a sportág olimpiai és világbajnokaival is. A találkozót megelőző hetekben a legismertebb vívók bukkanhatnak fel a programban résztvevő általános iskolákban egy-egy tornaórán, hogy népszerűsítsék a vívást a fiatalok körében.

Utoljára frissítve: 2016-02-25 14:42:16

További híreink
Mecsek-rali MARB betétfutammal, változó helyszínekkel
Új vagy részben új gyorsasági szakaszok, új rajt- és célceremónia-helyszín, egy különleges amatőr rali (MARB)-betétfutam – ezekkel a különlegességekkel kerül ismét főszer...
2018-10-10 03:00:19, Hírek, Sport Bővebben
Rekortán sportpálya épül Szilvásban
Vadonatúj, rekortánborítású pályával gazdagodik a szilvási sportpark Komlón.
2018-09-26 01:43:20, Hírek, Sport Bővebben
Visszavonul az aktív versenyzéstől Czukor Zoltán
Gyaloglónappal búcsúzott az aktív versenyzéstől a komlói olimpikon, Czukor Zoltán.
2018-08-12 14:45:25, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megszépül a szökőkút Komlón a városháza előtt
Bővebben >>