. Ma Auguszta napja van.
Pécsiek, baranyaiak a kitüntetettek között
2017-03-14 20:14:29
Pécsiek, baranyaiak a kitüntetettek között

Pécsiek, baranyaiak a kitüntetettek között

Március 15-e alkalmából a minisztériumokban tartott ünnepségeken ismerték el az adott területeken kiemelkedőt nyújtók teljesítményét.  


Varga György, a Mohácsi Nemzeti Emlékhely üzemeltetőjének tevékenységét a Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el, amelyet Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől vehette át.  Varga György 2007 óta a Mohácsi Nemzeti Emlékhely üzemeltetője, munkájának köszönhetően annak látogatottsága jelentősen megnőtt. A hét minden napján fogadja a vendégeket,  e mellett ötleteivel, javaslataival számos esetben segítette a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkáját, melynek eredményeként több sikeres pályázatot sikerült megvalósítani.


Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át Trócsányi László igazságügyi minisztertől Béli Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar tanszékvezető egyetemi docense. A díjjal az Árpád-kortól a kora újkorig terjedő időszak jogtörténetével kapcsolatos kutatásai mellett a nagy magyar jogtörténész generáció életművének ápolása terén is meghatározó tudományos tevékenységét, valamint több évtizedes, iskolateremtő tanári pályáját ismerték el.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere  a táncművészet területén végzett kiemelkedő előadói tevékenysége elismeréseként Harangozó Gyula-díjat adományozott Molnár Zsoltnak a Pécsi Balett magántáncosának. Molnár Zsolt 2006-ban a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola táncművészeti tagozatának elvégzése után azonnal felvételt nyert a Pécsi Balett társulatába, alig egy év elteltével, már szóló szerepeket is kapott,  2009 óta az együttes magántáncosa. Kiemelkedő művészi tevékenysége elismeréseként 2012-ben elnyerte Az évad legjobb férfi táncművésze-díjat. Kreativitása, alkotói érzékenysége koreográfiáiban is megmutatkozik.
 
Jászai Mari díjat vehetett át Tresz Zsuzsanna a pécsi Nemzeti Színház díszlet- és jelmeztervezője művészeti tevékenysége  elismeréseként.

Utoljára frissítve: 2017-03-14 20:18:15

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>