. Ma György napja van.
PécsLIT: 6 nap irodalom idén is
2022-09-12 02:23:41
PécsLIT: 6 nap irodalom idén is

PécsLIT: 6 nap irodalom idén is

Immár második alkalommal várja a könyvek és az olvasás szerelmeseit a PécsLIT Irodalmi Fesztivál szeptember 12-től 17-ig.


A PécsLIT programjainak nagy része most is két helyszínre, a Művészetek és Irodalom Házára és a Tudásközpontra koncentrálódik. Lesznek író-olvasó találkozók, zenés, színházi és évfordulós irodalmi események is.

 

A fiatalabb olvasók számára szervezett irodalmi találkozóknak, foglalkozásoknak a Csorba Győző Könyvtár fiókkönyvtárai, a Körbirodalom Gyermekkönyvtár és a Pécsi Pagony biztosítanak helyszínt a hat nap folyamán.


Az idei fesztivál évfordulós programjai között kiemelt helyen szerepel a Bertók Lászlóra emlékező, Lázár Balázs Mocorgó vízcsepp című dokumentumdrámája alapján készült felolvasószínházi előadás. A darab bemutatója a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában lesz szeptember 14-én, a Kossuth-díjas költő halálának második évfordulóján.  


A 2022-es PécsLIT vendégei között számos olyan szerző lesz jelen, akik a közelmúltban jelentkeztek új kötettel, itt lesz többek között Tóth Krisztina, Závada Pál, Kustos Júlia, Háy János, Zalán Tibor, Vámos Miklós, Cserna-Szabó András.  Idén is lesznek külföldi vendégek, a A Goethe Intézet közreműködésében Pécsre érkezik Rike Reiniger Németországból, illetve itt lesz Szlovéniából a Magyar Írórezidencia Program pécsi rezidense, Primož Repar író, filozófus. A budapesti Cervantes Intézet együttműködésében két program, egy kiállításmegnyitó és egy spanyol szerzők verseit tartalmazó kötet bemutatója is gazdagítja a PécsLIT programjait.

 

A fesztivál során idén is átadják a Hummel–Jelenkor szépirodalmi díjat. A PécsLIT egy gasztroirodalmi eseménnyel és egy meglepetés vendéggel köszönti az idén 20 éves Literát, amely megalakulásakor az első online irodalmi portál volt hazánkban.


A szervező Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat most is hűek maradtak a “6 nap irodalom” szlogenhez, ebben az évben  ugyanis szeptember 12-től 17-ig tart majd a fesztivál.

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>