. Ma Helga napja van.
PécsLIT: 6 nap irodalom idén is
2022-09-12 02:23:41
PécsLIT: 6 nap irodalom idén is

PécsLIT: 6 nap irodalom idén is

Immár második alkalommal várja a könyvek és az olvasás szerelmeseit a PécsLIT Irodalmi Fesztivál szeptember 12-től 17-ig.


A PécsLIT programjainak nagy része most is két helyszínre, a Művészetek és Irodalom Házára és a Tudásközpontra koncentrálódik. Lesznek író-olvasó találkozók, zenés, színházi és évfordulós irodalmi események is.

 

A fiatalabb olvasók számára szervezett irodalmi találkozóknak, foglalkozásoknak a Csorba Győző Könyvtár fiókkönyvtárai, a Körbirodalom Gyermekkönyvtár és a Pécsi Pagony biztosítanak helyszínt a hat nap folyamán.


Az idei fesztivál évfordulós programjai között kiemelt helyen szerepel a Bertók Lászlóra emlékező, Lázár Balázs Mocorgó vízcsepp című dokumentumdrámája alapján készült felolvasószínházi előadás. A darab bemutatója a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában lesz szeptember 14-én, a Kossuth-díjas költő halálának második évfordulóján.  


A 2022-es PécsLIT vendégei között számos olyan szerző lesz jelen, akik a közelmúltban jelentkeztek új kötettel, itt lesz többek között Tóth Krisztina, Závada Pál, Kustos Júlia, Háy János, Zalán Tibor, Vámos Miklós, Cserna-Szabó András.  Idén is lesznek külföldi vendégek, a A Goethe Intézet közreműködésében Pécsre érkezik Rike Reiniger Németországból, illetve itt lesz Szlovéniából a Magyar Írórezidencia Program pécsi rezidense, Primož Repar író, filozófus. A budapesti Cervantes Intézet együttműködésében két program, egy kiállításmegnyitó és egy spanyol szerzők verseit tartalmazó kötet bemutatója is gazdagítja a PécsLIT programjait.

 

A fesztivál során idén is átadják a Hummel–Jelenkor szépirodalmi díjat. A PécsLIT egy gasztroirodalmi eseménnyel és egy meglepetés vendéggel köszönti az idén 20 éves Literát, amely megalakulásakor az első online irodalmi portál volt hazánkban.


A szervező Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat most is hűek maradtak a “6 nap irodalom” szlogenhez, ebben az évben  ugyanis szeptember 12-től 17-ig tart majd a fesztivál.

További híreink
Tíz év után újra népszámlálás
Már kitölthető az online a népszámlálási kérdőív.
2022-10-03 02:07:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pécsiek dönthetnek-online társadalmi egyeztetés indul
Európai uniós forrásokból megvalósítandó mecsekoldali fejlesztésekről online társadalmi egyeztetést indít útjára a pécsi önkormányzat.
2022-10-02 02:55:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
Útjára indult a Szépkorú Hálózat
„Szépkorú pkorú Hálózat – Idősek és nyugdíjasok lehetőségei. Programok, szolgáltatások és támogatások Pécs városában” címmel különleges kiadványt készített a PTE Pécs ny...
2022-10-01 02:26:00, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Európa-szerte megrendezett Kutatók Éjszakája hagyományosan minden év szeptember utolsó péntekén várja a tud...
Bővebben >>