. Ma Emma napja van.
Pénteken újra beköszönt a tangó Pécsre
2022-09-08 20:23:57
Pénteken újra beköszönt a tangó Pécsre

Pénteken újra beköszönt a tangó Pécsre

Szeptember 9-én és 10-én Pécs újra a tangó városa lesz.

Az elmúlt esztendőben, amikor a közgyűlés 99 év után ismét engedélyezte a tangót Baranya székhelyén, a gesztusértékű döntést övező rendezvény a járvány helyzet ellenére komoly siker lett. Nem csak idehaza, de Dél-Amerikában is több tudósítás jelent meg róla. Mindennek köszönhetően a szervezők 2022-re egy még színesebb programot álmodtak meg.
 
Fortuna is a szárnyai alá vette őket. José Cura argentin tenor szupersztár ugyanis szeptember 8-án lépett fel a Kodály Központban, és örömmel fogadta az invitálást. Így díszvendégként a fesztivál idején, szeptember 9-én és 10-én is Pécsett marad. Ismét Pécs vendége lesz Argentína rendkívüli és meghatalmazott nagykövete is, aki már 2021-ben is részt vett az eseményen.

Az idei tangó ünnepre is mindekit  szívesen látnak a szervezők, akik szeretik az egyszerre tüzes és melankolikus tangót, és azokat is, akik kíváncsiak a többi, Argentínával kapcsolatos programra.

Természetesen a főszerep a zenéé és a tangóé lesz, a Színház téri színpadon egymást váltják az előadók és táncosok. A két nap során fellép a Tango Msytico, a Club Cubano pécsi táncosokkal, Kulik Johanna és az Arts Harmony Zenekar, az újvidéki Tangó Band és a Budai Tango Egyesület. Koncertet ad zenekarával Kéméndi Tamás harmonika-művész és ifjú tanítványai, Györfi Anna közreműködésével.

A zene és tánc mellett lesz vetítéssel egybekötött beszélgetés az 1978-as argentin-magyar futballmérkőzésről, részletek hangzanak el argentínai, Buenos Aires-i utazásokról született művekből.

A hamisítatlan argentin hangulatról mindkét este a programsort záró milonga, azaz táncest gondoskodik.

Utoljára frissítve: 2022-09-08 20:26:42

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>