. Ma Helga napja van.
Péntektől öt napon át újra a táncé a főszerep
2022-09-13 13:32:56
Péntektől  öt napon át  újra a táncé a főszerep

Péntektől öt napon át újra a táncé a főszerep

Szeptember 16-20-ig a táncé a főszerep a Pécsi Nemzeti Színházban és a Színház téren.

 

Nagyon fogynak a jegyek a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadásaira, de aki lemarad, az sem fog unatkozni. Délutánonként színes, ingyenesen megtekinthető programokkal várják a fesztivál szervezői  a táncszerető közönséget a Színház téren. A TáncSzínTér elnevezésű programon a hagyományokhoz híven pécsi tánciskolák, együttesek és tánccsoportok mutatkoznak be. A Trezor Rendezvényházban többször lesz Élő tánctörténet óra, ami  izgalmas betekintést  nyújt a táncművész pálya rejtelmeibe. Idén először, tánciskolát is szerveznek programokat a felnőtteknek. A társastánc órán és a beszélgetéseken is ingyenesen lehet részt venni,  előzetes regisztrációt követően.


A pécsi táncünnep  ebben az esztendőben is számos műfajból kínál válogatást. Öt nap alatt nyolc professzionális társulattal találkozhat a táncrajongó közönség. Szeptember 16-án, pénteken 19.00 órakor a hazai táncszcéna két kivételes, nemzetközileg is elismert alkotójának koreográfiáival indul a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó. A Pécsi Nemzeti Színház kamaraszínházában újra egy este látható Bozsik Yvette és Frenák Pál társulata. A Bozsik Yvette Társulat legújabb, Bohóc kerestetik című produkcióját hozza el Pécsre.  A FrenÁk Társulat méltán híres Twins című előadása a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről. A Nemzeti Táncszínházban óriási sikerrel megtartott budapesti bemutatót követően szeptember 17-én, szombaton, a pécsi közönségének mutatja be a Pécsi Balett a Zorba című táncjátékot a Pécsi Nemzeti Színházban. Az előadás különlegessége, hogy a koreográfia a modern tánc és a néptánc ritkán használt fúziója. Vasárnap a néptáncé  lesz a főszerep. Délután öt órakor a kamaraszínházban a Kárment adja elő a Varidance Társulat. Ugyancsak vasárnap, 19.00 órakor a nagyszínházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes legújabb, Toborzó című nagyszabású produkcióját láthatják a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara, valamint a Honvéd Férfikar előadásában. Szeptember 19-én, hétfőn a Budapest Táncszínház hozza el legújabb, Lisztmánia című humoros, különleges táncelőadását.


A 2022-es Pécsi Tánctalálkozót a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett közös estje zárja.  A Győri Balett a The Waves című koreográfiával érkezik,  míg a Szegedi Kortárs Balett a Vadak című darabot mutatja  be.

(Fotó: Juhász Éva / Pécsi Balett: Zorba )     

Utoljára frissítve: 2022-09-13 13:34:47

További híreink
Tíz év után újra népszámlálás
Már kitölthető az online a népszámlálási kérdőív.
2022-10-03 02:07:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pécsiek dönthetnek-online társadalmi egyeztetés indul
Európai uniós forrásokból megvalósítandó mecsekoldali fejlesztésekről online társadalmi egyeztetést indít útjára a pécsi önkormányzat.
2022-10-02 02:55:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
Útjára indult a Szépkorú Hálózat
„Szépkorú pkorú Hálózat – Idősek és nyugdíjasok lehetőségei. Programok, szolgáltatások és támogatások Pécs városában” címmel különleges kiadványt készített a PTE Pécs ny...
2022-10-01 02:26:00, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Űr-Alternatív kozmoszok című kiállítás szeptember 25-ig látható Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galé...
Bővebben >>