. Ma Petra napja van.
Péntektől öt napon át újra a táncé a főszerep
2022-09-13 13:32:56
Péntektől  öt napon át  újra a táncé a főszerep

Péntektől öt napon át újra a táncé a főszerep

Szeptember 16-20-ig a táncé a főszerep a Pécsi Nemzeti Színházban és a Színház téren.

 

Nagyon fogynak a jegyek a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadásaira, de aki lemarad, az sem fog unatkozni. Délutánonként színes, ingyenesen megtekinthető programokkal várják a fesztivál szervezői  a táncszerető közönséget a Színház téren. A TáncSzínTér elnevezésű programon a hagyományokhoz híven pécsi tánciskolák, együttesek és tánccsoportok mutatkoznak be. A Trezor Rendezvényházban többször lesz Élő tánctörténet óra, ami  izgalmas betekintést  nyújt a táncművész pálya rejtelmeibe. Idén először, tánciskolát is szerveznek programokat a felnőtteknek. A társastánc órán és a beszélgetéseken is ingyenesen lehet részt venni,  előzetes regisztrációt követően.


A pécsi táncünnep  ebben az esztendőben is számos műfajból kínál válogatást. Öt nap alatt nyolc professzionális társulattal találkozhat a táncrajongó közönség. Szeptember 16-án, pénteken 19.00 órakor a hazai táncszcéna két kivételes, nemzetközileg is elismert alkotójának koreográfiáival indul a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó. A Pécsi Nemzeti Színház kamaraszínházában újra egy este látható Bozsik Yvette és Frenák Pál társulata. A Bozsik Yvette Társulat legújabb, Bohóc kerestetik című produkcióját hozza el Pécsre.  A FrenÁk Társulat méltán híres Twins című előadása a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről. A Nemzeti Táncszínházban óriási sikerrel megtartott budapesti bemutatót követően szeptember 17-én, szombaton, a pécsi közönségének mutatja be a Pécsi Balett a Zorba című táncjátékot a Pécsi Nemzeti Színházban. Az előadás különlegessége, hogy a koreográfia a modern tánc és a néptánc ritkán használt fúziója. Vasárnap a néptáncé  lesz a főszerep. Délután öt órakor a kamaraszínházban a Kárment adja elő a Varidance Társulat. Ugyancsak vasárnap, 19.00 órakor a nagyszínházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes legújabb, Toborzó című nagyszabású produkcióját láthatják a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara, valamint a Honvéd Férfikar előadásában. Szeptember 19-én, hétfőn a Budapest Táncszínház hozza el legújabb, Lisztmánia című humoros, különleges táncelőadását.


A 2022-es Pécsi Tánctalálkozót a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett közös estje zárja.  A Győri Balett a The Waves című koreográfiával érkezik,  míg a Szegedi Kortárs Balett a Vadak című darabot mutatja  be.

(Fotó: Juhász Éva / Pécsi Balett: Zorba )     

Utoljára frissítve: 2022-09-13 13:34:47

További híreink
Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
A Marketing Summit Konferencián adták át az idei év Városmarketing Gyémánt Díjait.
2023-10-02 02:21:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Több ezer beteg életét könnyítik meg
Egy, az egész régióban úttörő újításnak köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinikáján már távolról is elvégezhető a Parkinson-kór kezeléséb...
2023-10-01 21:10:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utánanézett kik a meghívói
A Pannon Filharmonikusokkal lépett fel először hazánkban Jennifer Pike.
2023-09-30 21:14:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy, az egész régióban úttörő újításnak köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klin...
Bővebben >>