. Ma Rafael napja van.
Pénzmosás családi vállalkozásban
2024-01-11 20:48:52
Pénzmosás családi vállalkozásban

Pénzmosás családi vállalkozásban

Jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás és csalás miatt emelt vádat egy bűnszervezet tagjai ellen a Pécsi Járási Ügyészség.

 A vádirat szerint a 38 éves nigériai állampolgárságú férfi és házastársa egy 43 éves nő .2021-ben csatlakozott egy Afrikából irányított bűnszervezethez. A csalásokat, annak tagjaihoz hasonlóan úgy követték el, hogy interneten keresztül felvették a kapcsolatot a sértettekkel. Bizalmukba férkőztek – többször szerelmi, illetve párkapcsolat ígéretével-,  és őket valótlan állításokkal  vették rá arra, hogy az általuk megadott bankszámlákra különböző összegeket utaljanak át. Azokat, az általuk  kifejezetten erre felkért személyek nyitották, akik a számlára érkezett pénzt utasításra, ellenszolgáltatás fejében felvették, majd eljuttatták a csalóknak.

A házaspár a bűnszervezet többi tagjával interneten keresztül tartotta a kapcsolatot és azt vállalták, hogy jutalék fejében másokat is beszerveznek bankszámlák nyitására. Erre kérték fel a Budapesten hajléktalanként élő harmadik vádlottat, egy nőt, aki 2021-ben három pénzintézetnél is nyitott számlát,  valamit megadta a házaspárnak a nemzetközi pénzküldemény fogadásához a személyes adatait. .A házaspárnak a bűnszervezet tagjaitól érkezett  az értesítés , ha a bankszámlákra pénz jött. A harmadik vádlott a bankban felvett pénzt minden esetben a házaspár női tagjának adta át, aki ezért alkalmanként 5000 forintot fizetett.

A házaspár 2021 júliusában interneten keresztül kapcsolatba lépett egy nővel, akinek bizalmába férkőztek. Az egyik internetes beszélgetés alkalmával a sértettnek valótlanul azt állították, hogy nagy értékű csomagot küldtek neki, amit csak úgy tud átvenni, ha a behozatali vámot –több mint 350.000 forintot– megfizeti. A sértett a megjelölt összeget a megtévesztés hatására a harmadik vádlott egyik bankszámlájára utalta.

A vádlottak 18 sértettől több mint 20.000.000 forintot csaltak ki, ezzel bűncselekményből származó pénz elidegenítésében működtek közre 2021-ben. Mindhárom vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, a házaspárt továbbá csalás vétségével vádolja a Pécsi Járási Ügyészség.

A pénzmosás büntetési tétele két évtől nyolc évig, a csalás büntetési tétele két évig terjedő szabadságvesztés. Mivel a házaspár a bűncselekményeket bűnszervezetben követte el, a büntetési tétel felső határa velük szemben a kétszeresére emelkedik.

Utoljára frissítve: 2024-01-11 20:50:24

További híreink
Legendás szupersztárt, a „pop örökös királynőjét”, valamint megannyi fejlesztést, újítást jelentett be a Sziget
Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első napján, augusztus 7-én a Sziget Nagyszínpadár...
2024-05-16 18:26:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Nyári Színház színpadán lép fel július 12-én Szabó Balázs Bandája, vendégük az Accord Quartet lesz.
Bővebben >>