. Ma Gedeon napja van.
Piknik sztárfellépőkkel
2018-05-17 22:22:28
 Piknik sztárfellépőkkel

Piknik sztárfellépőkkel

„Kulturális csemegék a szabadban” – ez a mottója a Zsolnay Pikniknek, amelyet május 18–20. között rendeznek meg Pécsett  a Zsolnay Kulturális Negyedben.


A fűben heverészés és a jobbnál jobb programok mellett a fesztiválon debütál a ZsÖK Örkény a vonalba nevet viselő  új kezdeményezése is. A csillagteraszon három napon át Retró könyvvásár és olvasóliget várja a látogatókat. Az itt található telefonfülkében a könyvek mellett a Zsolnay Pikniknek része lesz egy különleges telefonkészülék, ugyanis a kagylóját leakasztva Örkény István egypercesei lesznek hallhatók Mácsai Pál előadásában.

Immár negyedik alkalommal telik meg piknikezőkkel a Zsolnay Negyed, ebben az esztendőben  a több mint 30 ingyenes program mellett négy kiemelt koncert is várja a kikapcsolódni vágyókat, de számos gasztronómiai különlegesség és kézműves portéka  közül is lehet  választani .  

A fesztiválon fellép többek között Nagy Dániel Viktor és Hrutka Róbert, a Ripoff Raskolnikov Band és a Lukács Miklós – Balogh Kálmán cimbalomduó. Sok újdonság lesz: Csemer Boggie harmadik, Szeder pedig második lemezét mutatja be a fesztiválon.

A gyerekek a Kolompos együttes koncertjén megismerhetik a népzene, néptánc és a népszokások alapjait, a Rutkai Bori Banda pedig hatalmas bulit csap a kicsik számára az Űrdöngölők koncerten. Véletlen címmel tart zenés-beszélgetős estet Lovasi András, amelyen gitárral, Gábor Andor ütőhangszeres előadóművész kíséretével szólalnak meg Lovasi András dalai, valamint Heidl György megzenésítésében Lackfi János versei és Szent Ambrus latin nyelvű himnuszai. Közös előadást tart Háy János író és Beck Zoltán, a 30Y frontembere Háy Come Beck címmel.

Szalóki Ági megújult műsorában Karády Katalint, Edith Piafot és Amália Rodriguest idézi meg. Idén száz éve született Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya, akinek népszerű slágerei Malek Andrea, Náray Erika, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra előadásában csendülnek fel. Fellép az ország egyik legismertebb és legkedveltebb gitárosa, Tátrai Tibor új együttese, a Tátrai Trend, valamint a „heavy soul” néven új stílust teremtő Soul breakers is.

A zenei programokon túl számos kreatív foglalkozás és bábszínházi előadás is szerepel a palettán. Emellett lesz Buborékvarázs workshop , Kispék Műhely, Gerilla Jóga, Gasztrosuli és közös családi alkotás a MeseTérKéppel.

Utoljára frissítve: 2018-05-17 23:04:32

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Ka...
Bővebben >>