. Ma Auguszta napja van.
Piszkosak spakli-bohózat a Pécsi Harmadik Színházban
2019-10-09 03:00:04
Piszkosak spakli-bohózat a Pécsi Harmadik Színházban

Piszkosak spakli-bohózat a Pécsi Harmadik Színházban

A Nézőművészeti Kft. az utóbbi évadok fergeteges vendégprodukciói után egyik legújabb előadását hozza el a Pécsi Harmadik Színházba, a Karinthy Színházzal közösen létrehozott, Rejtő Jenő művei nyomán írt spakli-bohózatot.

Rejtő Jenő író, kabarészerző, a magyar szórakoztató irodalom népszerű múlt századi képviselője, akinek gazdag életműve messze túlmutat a ponyvaregény kategórián. Sajátos stílusát egyéni, groteszk nyelvi humor, váratlan, abszurd fordulatok, szürreális figurák és a társadalom fanyar iróniába csomagolt kritikája jellemzi.

Az ő művei nyomán született A piszkosak című előadás, amit Scherer Péter rendezésében mutattak be, s a kritikusok egyöntetűen sikeres, műfajteremtő színházi kísérletként méltatják, mondván, felismeri a Rejtő alkotta párbeszédekben és jellemtípusokban a mai, XXI. századi, magyar P. Howard-féle karaktereket, és finom párhuzamot von. Egymásba játszik az író szülőházának felújításán dolgozó mai kőműves brigád munkálkodása és a szerző legismertebb műveinek világa; azaz a mai magyar „melós” valóság és a képzelet szülte, Rejtő Jenő alkotta, kocsmákkal, kétes előéletű tengerészekkel, kissé együgyű bűnözőkkel, nyelvi humorral és félreértésekkel teli regények közege.

Az igényes szórakoztatást remek alakításokkal ötvöző előadás az ifjabb színészek számára igazi jutalomjáték, de a nézőművészetis ,,nagyágyúk” is fellépnek benne: Scherer Pétert Piszkos Fred szerepében láthatjuk, Mucsi Zoltán pedig magát Rejtőt idézi a színpadra.

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Határtalan lehetőségek az agykutatás hónapján kognitív képességeink fejlesztésére.
Bővebben >>