. Ma Gedeon napja van.
PITE Hétfők novembertől Pécsett
2017-11-11 02:48:55
PITE Hétfők novembertől Pécsett

PITE Hétfők novembertől Pécsett

PITE Hétfő néven indul útjára november 13-án a Pécsi Ipartestület a maga nemében egyedül álló programsorozata.

A november második hetében induló eseménysor keretében az ipartestület tagjai, valamint az érdeklődők olyan vállalkozókkal, vállalkozásokkal, különleges emberekkel ismerkedhetnek meg, akik a jelenlegi a nehéz gazdasági helyzetben is valami újdonságot, egyedit hoztak létre.

Mint Vámos Csaba az ipartestület elnöke elmondta, a most útjára indított sorozattal elsődleges céljuk, a fiatalok bevonása a gazdasági élet vérkeringésébe, e mellett a kétkezi munka becsületének, rangjának visszaállítása, a vállalkozóvá válás elősegítése, s nem utolsó sorban a meghívott vendégek tevékenységének bemutatása.

Kitért arra is, a PITE Hétfő programjai nyilvánosak és ingyenesek, azért hogy az idelátogató vendégek megismerhessék az ipartestület tevékenységét, szolgáltatásait, éppen ezért várják mindazokat, akik szeretnének a tagjai lenni, részt venni a közösségük életében, illetve a különböző szakmai, vagy egyéb programokon.

Szólt arról is, szeretnék elérni, hogy a fiatalok éljenek a lehetőséggel, a segítségüket elfogadva bemutatkozzanak, munkájukat népszerűsítsék, bármilyen tevékenységről is legyen szó. Ehhez a személyes segítség mellett, biztosítják a helyet, a prezentációs eszközöket és a szükséges infrastruktúrát. Többek között ezen a módon járulnak hozzá ahhoz, hogy  sikeresek legyenek, mert tudják, hogy minden kezdet nehéz....

Az Iparosházban megrendezésre kerülő hétfő esténkénti rendezvények sorát november 13-án este hat órakor a  nyáron Orfűn megrendezett modellvitorlás világbajnokságról fényképekkel, videóval fűszerezett élménybeszámoló nyitja. Az érdeklődők  egyebek mellett kézbe foghatják a vitorlásokat,s bepillantást nyerhetnek a verseny megrendezésének  kulissza titkaiba.  

November 20.-án  pedig a  kaposvári I-WIND tervezte és üzembe helyezett első pécsi szélturbináról lesz szó, amelyet a Krisztina tér egyik tízemeletes házának tetején helyeztek el.

 

Minden rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a Pécsi Ipartestület honlapján - http://www.pecsiipartestulet.hu/ - az eseményekre kattintva lehet.

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>