. Ma Vince napja van.
Pontosabb felvételek csökkentett sugárdózissal
2020-02-20 22:04:37
Pontosabb felvételek csökkentett sugárdózissal

Pontosabb felvételek csökkentett sugárdózissal

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Urológiai Klinikáján ezentúl ultramodern digitális röntgennel végezhetik a vizsgálatokat.

 

Az új készülékkel még pontosabb, jobb minőségű felvételeket lehet  készíteni, ráadásul mindezt csökkentett sugárdózis alkalmazásával és rövidebb idő alatt, mint elődeikkel. Ennek köszönhetően naponta több beteget tudnak ellátni, csökkentve ezzel a  várakozási időt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Nemzeti Egészség-biztosítási Alapkezelő a fekvőbeteg szakellátó intézmények beruházásainak támogatására felhívást tett közzé. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja a gazdaságilag hatékony és fenntartható struktúra-átalakításhoz, s az ehhez kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésekre pályázatot nyújtott be, és 931 millió forint támogatást nyert el, amelynek felhasználásával  a PTE Urológiai Klinikája korsze-rű, minden igényt kielégítő digitális röntgent vásároltak, valamint 85 millióból felújították a vizsgálóhelyiség és a kezelőket.

Mint Szántó Árpád, az Urológiai Klinika igazgatója a beruházás kapcsán elmondta, az új eszköz nem-csak  a gyorsabb, pontosabb, jobb minőségű felvételek készítését teszi lehetővé  csökkentett sugárdózis alkalmazásával,  hanem  rövidebb idő alatt végezhetőek el  vele a vizsgálatok is. E mellett a  napi rutin mellett a kórházi ellátáshoz kapcsolódó egyéb röntgen vizsgálatokra, illetve a digitális technika alkalmazásával a távleletezésre is lehetőség nyílik általa. Így a frissen operált betegek nincs kitéve a más intézetbe való szállítás viszontagságainak, valamint a műtétek tervezése is egyszerűsödik.

Mindehhez Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke a következőket tette hozzá, a fejlesztésnek köszönhetően Magyarországon az urológiai fekvőbeteg ellátó egységek között immár a pécsi klinika rendelkezik a legmodernebb radiológiai részleggel, e mellett  a megfelelő orvos-szakmai háttér és tudás is a rendelkezésére áll.

Az új készülékkel éves szinten mintegy 2500-3000 beteget tudnak megvizsgálni.

(fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2020-02-20 22:05:13

További híreink
Az időjárás márciusi játéka
Március közepén kellemes tavaszias meleg jellemezte hazánk időjárást.
2020-04-04 20:57:58, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Bázisintézmény lett a Gandhi
Az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett a pécsi Gandhi Gimnázium.
2020-04-01 18:04:39, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
Kijárási korlátozást vezetnek be szombattól az ország egész területén.
2020-03-27 20:44:35, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Vadonaúj egészségügyi rescEU-készletet alakít ki az Európai Bizottság,a COVID-19 világjárvány kapcsán ezzel kí...
Bővebben >>