. Ma Gedeon napja van.
Portugáliát a kiesés réme fenyegette
2018-06-25 23:20:25
Portugáliát a kiesés réme fenyegette

Portugáliát a kiesés réme fenyegette

A labdarúgó világbajnokság tizenkettedik játéknapjának esti programjában lezárulnak a B-csoport küzdelmei.


Itt már van jelentősége a párhuzamos lebonyolításnak ugyanis az eredményeket tekintve a két nagy csapat fej-fej mellett halad, ha a Portugálok és a spanyolok is behúzzák a meccsüket, akkor ők jutnak tovább, de nem mindegy, milyen sorrendben.


Jelenleg egymás elleni eredményben az első fordulóban kiharcolt döntetlen a portugáloknak kedvez, de jelentősége lehet annak, hogy melyik csapat hány gólt tud szerezni a most következő mérkőzésén! Nézzük először Iránt és Portugáliát!


Egyik csapat sem tartalékolhat ezen a találkozón, hiszen Carlos Quieroz csapata három ponttal a harmadik helyen áll, így nekik csak a győzelem elfogadható a továbbjutáshoz! A perzsák szintén portugál származású mestere csupán egy helyen változtatott a második fordulóhoz képest a kezdőcsapatán, Anszarifard helyét Dzshanbahs, a holland élvonal gólkirálya veszi majd.


A portugál csapatnál Fernando Santos hármat is változtatott a Marokkó elleni meccshez képest a kezdőben, ezúttal Joao Moutinho, Bernardo Silva és Goncalo Guedes foglal helyet a kispadon. Bekerült viszont a csapatba Adrien Silva, Quaresma és André Silva is. Ronaldo természetesen most is kezd majd. Nézzük gyorsan a meccset, mert lassan elkezdődik!


Az iráni kezdőcsapat: Beiranvand – Rezaeian, Hosszejni, Puraligandzsi, Hadzsiszafi – Ezatolahi, Ebrahimi – Dzsahanbahs, Taremi, Amiri – Azmun Szövetségi kapitány: Carlos Quieroz
A portugál kezdőcsapat: Rui Patrício – Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro – William Carvalho, Adrien Silva, Joao Mário – Quaresma, André Silva, Cristiano Ronaldo Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Játékvezető: Enrique Cáceres (Paraguay)


1. perc: Irán tiszta fehér szerelésben! A játékvezető a paraguayi Enrique Cáceres, akit a legutóbbi alkalommal tévesen argentinként azonosítottam!
3. perc: Ronaldo máris helyzetben! Kapja a labdát a kapu előtt a baloldalon, majd hat méterről belerúgja Beiranvandba!
7. perc: Dzahanbahs kap egy labdát a jobboldalon, átteszi a másik oldalra, ahol a második hullámban Amiri érkezik, de gyatrán mellé lő!
9. perc: Ez meleg volt! Egy felívelt labdára jön Beiranvand, Ezatolahi elrúgja előle Joao Mário elé, aki az üres kapu fölé lő! Aztán Beiranvand leszedi a tíz körméről Ezatolahit, ebből egy kisebb csetepaté alakul ki!
21. perc: Hadzsiszafi befűzi André Silvát egy köténnyel, dühből fellöki az iránit, szabadrúgás!
23. perc: 24-ről végzi el Rezaeian. de elvéti a bal felsőt! Nagyon!
33. perc: Guerreiro sárga lapot kap, Dzsahanbahsot kaszálta el! A sértett elvégzi a szabadrúgást, Ezatolahi fejel középen Patrício kezébe! A kapus másodszorra fogta meg!
45. perc: ÓRIÁSI BOMBA!!! Vezetnek a portugálok! Quaresma kap labdát a jobboldalon, majd kényszerítőzik Adrien Silvával, akitől 18 méteren kapja vissza aztán bal külsővel kilövi a bal felsőt! 0:1! Vége is a félidőnek


Érződik a portugál mezőnyfölény, amit meg is szenved Irán! Az ázsiaiak kontrákra rendezkedtek be, de azokat is elrontják! Látszik a pályán, hogy iszonyatos feszültség dolgozik az iráni csapatban, amelynek meg kellene fordítani a meccset a továbbjutásért! Amellett, hogy a portugálok birtokolják a labdát, több helyzetet is kialakítanak. További pozitívum részükről, hogy most már nemcsak Cristiano Ronaldónak van gólja, Quaresma is feliratkozott a gólszerzők közé! A második félidőben lehet folytatni a gólgyártást, eddig a papírforma érvényesül!


46. perc: Nem cseréltek a kapitányok a szünetben! Irán végez el kezdőrúgást a második félidő elején!
51. perc: Videó-bírózunk! Ronaldót testtel elsodorta Hadzsiszafi! Sárga lapot kap utólag és megadja a bíró a büntetőt! Ronaldo elvégzi, a jobb alsót választja, de Beiranvand megfogja! Marad a 0:1!
54. perc: Azmun is sárgát kap! Rálépett André Silva bokájára! Jogos!
56. perc: Mohammadi érkezik a sárgalapos Hadzsiszafi helyére, ezzel megvan az első iráni csere!
64. perc: Quaresma törleszt, előzőleg gáncsolták, most Ezatolahit vágja földhöz! Sárgát kap, de amilyen dühvel csinálta, pirosat érdemelne!
69. perc: Portugál csere! Quaresma mehet a padra lehiggadni, Bernardo Silva érkezik a helyére!
70. perc: Irán is cserél! Dzshanbahs jön le, Goddos váltja!
73. perc: Egy jobboldali beívelést Azmun továbbít Goddosnak balra, aki 20-ról kapu mellé lő!
76. perc: Irán cserél! Ezatolahi kap pihenőt, Anszarifard lesz a helyettese! Három csatárral Irán! Azmun, Goddos és Anszarifard rohamoz ezentúl!
81. perc: Ronaldo orrba vágja Puraligandzsit! Sárga vagy piros lap? Könyöklésnek minősíti a bíró, miután visszanézte az esetet é csak sárga… Pedig piros járt volna! Cáceres nem merte kiállítani Ronaldót!
84. perc: Portugál csere! Joao Mário jön le a pályáról, Moutinho váltja, aki szintén Joao! Változatosság gyönyörködtet!
90. perc: Taremi jobboldali beadását Azmun fejeli Fonte kezére! A paraguayi bíró ezt is visszanézi, és végül úgy ítéli meg, hogy szándékos volt a kezezés a tizenhatoson belül! Tizenegyes! Anszarifard bevágja a jobb felsőbe! Egyenlít Irán! 1:1
93. perc: Háromperces késéssel sikerült berúgni a büntetőt!
96. perc: MAJDNEM KIESETT PORTUGÁLIA!!! Azmun kap labdát középen jobbról, 25-ről rápörköli, blokkolják, végül Taremi lövi az elé pattanó labdát balról centikkel a bal alsó mellé! Közben jön a portugálok utolsó cseréje! André Silvát váltja Goncalo Guedes!
98. perc: Most van vége a meccsnek! Dumáért kapott Cedric még egy sárgát! Döntetlen!


És ez azt jelenti, hogy mivel kevesebb gólt rúgott a portugál csapat a spanyoloknál, ezért csak a második helyen zárja ezt a csoportot és így Uruguay-jal vívja majd a nyolcaddöntőt! Helyenként durva meccs volt ez, ahol a portugál mezőnyfölény érvényesült, de ezt egynél több gólra nem volt képes váltani a portugál válogatott. Nem játszottak rosszul sem ők, sem az irániak, akik mellé ezúttal sem állt oda a szerencse pedig egy olyan helyzetet kidolgoztak, amellyel a maguk javára eldönthették volna ezt a meccset, Egy végtelenül hosszúra nyúlt csoportmeccs ért véget, Irán a harmadik helyen zár 4 ponttal és keserű szájízzel mehet haza!                        (Haász Rudolf)
 

Utoljára frissítve: 2018-06-26 11:28:04

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 15-én ünnepi programok és koncertek várják a pécsieket.
Bővebben >>