. Ma Emma napja van.
Posztol az egész város
2014-06-05 22:36:02
Posztol az egész város

Posztol az egész város

Óriásbábok felvonulásával és pécsi kisiskolások koncertjével vette kezdetét a június 5. és 14. között megrendezésre kerülő 14. Pécsi Országos Színházi Találkozó.

A hazai színházi szakma legnagyobb, legrangosabb eseményének nyitónapján az óriásbábok a Király utcán a Színház térig vonultak végig, majd felcsendült az Örömóda száz pécsi általános iskolás és a MÁV Koncertfúvósok előadásában.

Miután a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Rázga Miklós átadta a színház kulcsát Stenczer Béla fesztiváligazgatónak Páva Zsolt, Pécs polgármestere köszöntötte a Színház téren összegyűlt nagyszámú nézősereget. A jeles eseményt, a POSzT idei díszvendége Huszti Péter Kossuth-díjas színész, rendező nyitotta meg.

Shakespeare egyik ma már szállóigévé vált sorait idézve - miszerint „Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő” – kezdte köszöntőjét, ezzel is tisztelegve a jeles költő születésének 450. évfordulója előtt. Majd arról szólt, hogy a színházi előadások nem csak gyógyíthatnak, de akár ölhetnek is, de meg is erősíthetik az embereket hitükben. A színház katartikus élménnyel ajándékozza meg nézőit.

A nyitóesemény zárásaként a pécsi általános iskolások alkotta száz tagú kórus Egy új nap vár címmel musicalek népszerű dalaiból adott elő. Ezt követően a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Énekes madár című előadásával kezdetét vette a tíz napon át tartó színházi kavalkád.

 
A június 5-től 14-ig tartó fesztivál versenyprogramján tizenhárom előadás szerepel, amelyek közül hat Budapestről, négy vidékről, három határon túli színházból érkezik. A látogatókat a versenydarabokon kívül 35 helyszínen 187 úgynevezett off-programra is várják.

Utoljára frissítve: 2014-06-05 22:36:55

További híreink
Varieték hangulata a Zsolnay Negyed Éjszakáján
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások várják az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2023-09-15 02:18:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
Folytatódik a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése.
2023-05-26 22:58:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia lesz a XVI. Pollack Expo fókuszában.
2023-04-12 02:22:41, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>