. Ma Orbán napja van.
Pünkösdi kisokos
2019-06-08 14:06:31
Pünkösdi kisokos

Pünkösdi kisokos

A pünkösdi hosszú hétvégén a sok napsütés mellett számos program is várja a családokat Pécsett és a megyében. E mellett figyelni kell a menetrendi változásokra is.


A  vonatok június 9-én, vasárnap az ünnepnapi, 10-én, hétfőn a vasárnapi, 11-én, kedden pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint járnak majd.    


A Volánbusz  helyi és helyközi járatai június 8-án a szabadnapi, 9-én és 10-én pedig a munkaszüneti menetrend szerint közlekednek. Miután a bevásárlóközpontok zárva tartanak a járatok nem érintik az áruházi megállóhelyeket pünkösdkor. Június 11-én, kedden már a munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak.


A Tüke Busz Zrt. menetrendje is változik,  június 8-án (szombat) a szabadnapokra, június 9-én (vasárnap) és  június 10-én (hétfő) a munkaszüneti napokra meghirdetett szerint közlekednek Pécsen.
Pünkösd hétvégéjén szombaton (jún. 8.) és vasárnap (jún. 9.) a szokásos nyitva tartási rend  szerint látogathatók a Janus Pannonius Múzeum kiállításai, hétfőn (jún. 10.) az  kiállítása zárva tart.


A pünkösdi hosszú hétvégén Pécsett a Sétatér Fesztilvál, valamint a POSzT várja programjainak egész sorával a pécsieket és a városba látogatókat.


Baranya településein is felpezsdül az élet. Ófaluban   június 7. és  9. között kerül a sor  a hagyományokhoz híven a falunapra, amelynek kínálata folyamatosan bővül, idén a sok fellépő sorában  a 90-es évek népszerű csajbandája, a Bestiák is  hallható lesz. Sáson az V. Nagymama Konyhája – Rétesfesztivállal  várják a kikapcsolódni vágyókat június 8-án. Bólyi Pünkösdi Fesztiválra is ugyanezen a napon kerül sor, amit a bólyi Német Önkormányzat az Erzsébet Vigadóval karöltve rendez meg évről évre. Idén a bólyi és környékbeli nemzetiségi tánccsoportok és zenekarok mellett fellép Petra Böck osztrák énekesnő és a pécsi Kubalibre zenekar is. Borjádon Pünkösdi Kalácsfesztivált tartanak június  8 és 9 között, s ugyanezen a két napon rendeznek Pünkösdi Fesztivált a Hertelendi Termálfürdőben, ahol mind a két napon éjfélig tartó nyitva tartással és zenés éjszakai fürdőzéssel várják a vendégeket.


Pünkösdi rendezvények helyszíne lesz a siklósi  vár is a hétvégén, ahol ingyenes ünnepi tárlatvezetés, vásári komédia, díszlövés, gyerekjátékok és sok meglepetés várja a pünkösdi hétvégén oda  ellátogatókat. Immár huszonötödik alkalommal kerül sor a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék  nevet viselő két napos eseményre, amelyre több ezer ember látogat el évről évre, akik csodás környezetben, minősített borok mellett élvezhetik a kulturális programokat.


Liptódon pünkösd vasárnap néprajzi kiállítás, pacskerkötési bemutató, játszóház, egzotikus állatbemutató, légvár, íjászat és svábbál várja a helybelieket, Gyűrűfűn,  az ország első öko-településén egész napos programot szerveznek vasárnap a Pünkösdi Nyílt Nap keretében. Többek között kézműves foglalkozások, öko-társasjáték, túra, többféle izgalmas bemutató, borkóstoló és tábortűz is tartoznak a kínálatba. Mohácson pedig pünkösd vasárnap a szentmisén adományokat is gyűjtenek egy helybeli kisfiú, Berki Nikolasz  gyógykezelésére.

Utoljára frissítve: 2019-06-08 14:07:17

További híreink
Száz beteg gyógyulását segítheti
A japán kormány adományaként száz beteg gyógyításához elegendő 12.200 tablettát kapott a PTE Klinikai Központ Központi Gyógyszertára.
2020-05-25 21:27:47, Hírek, Környezetünk Bővebben
Vasarely ihlette ruhákat terveznek
Közös projektbe kezdett a pécsi Janus Pannonius Múzeum és a Budapesti Metropolitan Egyetem.
2020-05-22 21:50:21, Hírek, Környezetünk Bővebben
A cél, mindenki számára elérhető és megfizethető védelem
Az Európai Bizottság kutatási és innovációs programja, a Horizont 2020 révén további 122 millió eurót mozgósít a koronavírussal kapcsolatos sürgős kutatásokra.
2020-05-19 21:49:11, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Országos lefedettséggel reprezentatív szűrővizsgálatot indít a négy orvosképző egyetem.
Bővebben >>