. Ma Vazul napja van.
Püskösd napja immár eljött
2024-05-19 01:54:09
Püskösd napja immár eljött

Püskösd napja immár eljött

Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyed számos programmal várja a pünkösdölőket,  Palkonyán immár harmincadik alkalommal  nyílnak ki a pincék ajtajai.


Idén jubileumot ül  a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozat.  Immár harmincadszor  várják a minőségi borok kedvelőit, amikor is  a pincefaluban kinyílnak a pincék ajtajai, a termelők maguk kínálják a legjobb boraikat a  hordókból  hébérezve,  de akár palackozva is.


Ebben az esztendőben  szombaton és vasárnap is nyitott pincékkel, gasztro-műhelyekkel, családi programokkal, koncertekkel, összművészeti kavalkáddal, kézműves vásárral és foglalkozásokkal, zenével és tánccal és természetesen borainkkal, ételekkel várják a baranyai településre látogatókat.  Egész hétvégén a borok, az ételek mellett színes, kulturális és gyerekműsorok, a kézműves foglalkozások, a  koncertek és a kiállítások teremtik meg a fesztiválhangulatot


Pécsen a  Zsolnay  Kulturális Negyedben töltődhetnek fel a város lakói a pünkösdi hétvégén május 18-20. között. Lesz hűsítő séta, amelynek során egy  kellemes séta  keretében idegenvezető mutatja be a Zsolnay Negyedet,  és meséli el a világhírű Zsolnay család legizgalmasabb történeteit. A séta végén ajándék hűsítő limonádé várja a látogatókat A Csempehajtogatás, avagy képeslap Zsolnayból  program keretében  csempe mintájú képeslapokat készíthetnek a gyerekek  és felnőttek egyaránt. A Látogatóközpontban pedig   Varázsórát tartanak – Nem élhetünk mágnesesség nélkül! címmel. Érdekes és látványos kísérletekkel mutatják be a mágnesek és az elektromágnesek világát. A Planetáriumban  varázslatos űrutazásokban lehet részük az érdeklődőknek  az  élőszóval kísért vetítéseken. A VR Univerzumban pedig  VR szemüveggel bárki fénykardozhat Darth Vaderrel,  de részt vehet az első Holdra szálláson Neil Armstronggal, vagy akár találkozhat a dínókkal.  Több mint 40-féle játékprogram közül választhatnak az ide ellátogatók.


Pünkösd ünnepén  sokan kelnek útra. A vonatok május 19-én vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek, május vonatok, 21-én már a megszokott munkanapi menetrend lesz érvényes. A Budapest és Pécs közötti Mecsek InterCityket több kocsival indítja el a vasúttársaság.

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul. Május 19-én, pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, 20-án, pünkösdhétfőn a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 21-én, kedden a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.
 
Pécsen a  pünkösdi hosszú hétvégén a buszok május 19-én (vasárnap): a munkaszüneti napokra, május 20-án (hétfőn): a szabadnapokra érvényes menetrend szerint közlekednek.

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
Ipari napelemes rendszert telepített a gyár tetőire és hőszivattyúshűtő-fűtő technológiát vezet be egy gyártócsarnokban a Körber Hungária Pécsen.
2024-06-12 20:42:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baranyában sokan foglalkoznak epertermesztéssel, népszerűsítésére első alkalommal tartottak kóstolót Pécsen. ...
Bővebben >>