. Ma Andrea napja van.
QR-kódos utastájékoztatás
2014-04-16 20:10:36
QR-kódos utastájékoztatás

QR-kódos utastájékoztatás

Sikerrel szerepelt egy innovációs pályázaton a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., amelynek eredményeként  tíz millió forint értékű fejlesztést hajthat végre.

Az elnyert támogatás felhasználásával a közlekedési cég leánytársasága, a Pannon Volán Zrt. innovációs ötletét, QR-kódos utastájékoztatást valósítják meg, amelynek eredményeként okostelefonok segítségével „intelligens megállók” jönnek létre.

A közösségi közlekedést végző szolgáltató cégeknek nem kis problémát jelent a megállókban kihelyezett papír alapú menetrendeken az információk folyamatos frissítése, pótlása. Néhány esetben az is gondot okoz, hogy semmit nem lehet tudni az utastájékoztató táblák állapotáról.

A rövidesen megvalósuló projekt keretében a megállóhelyeket a buszmenetrenddel kapcsolatos  információkat tartalmazó QR-kóddal látják el, amely ugyan  a problémák teljes körű felszámolására nem jelent megoldást, de jelentősen és költséghatékonyan járul hozzá az utastájékoztatás színvonalának emeléséhez. Mindezt az teszzi lehetővé, hogy folyamatosan nő az internetes előfizetéssel rendelkező okostelefonnal rendelkezők száma. A rendszer kiépítését követően  ugynai az okostelefonnal rendelkező utasok a tájékoztató táblán elhelyezett QR-kód segítségével interneten keresztül választ kaphatnak arra, hogy legközelebb mikor érkezik busz a megállóba. Késik, vagy előbb lesz-e ott, mint az a menetrendben szerepel

A még ebben az évben megvalósuló, Baranya megye 1780 helyközi autóbuszmegállóját érintő fejlesztés modellértékű lehet a Magyarországon működő országos-, regionális- és helyi közlekedést ellátó regionális közlekedési központok, illetve az önállóan működő közlekedési társaságok számára.

Utoljára frissítve: 2014-04-16 20:18:27

További híreink
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben
A versek veszik birtokba a várost
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
2024-04-09 21:59:42, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>