. Ma József napja van.
Rács mögött a visszaeső szójás áfa-csalók
2020-05-28 11:08:18
Rács mögött a visszaeső szójás áfa-csalók

Rács mögött a visszaeső szójás áfa-csalók

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz, már lebukott, újra szójával próbálkozott három férfi ellen, akik tettükért akár húsz évet is kaphatnak.


A banda ezúttal Szlovéniából, szlovák strómanok nevén lévő cégektől vásárolta azt a brazil szóját, amit itthon áfa nélkül adott tovább üzleti partnereinek. A bűnszervezet saját könyvelőirodát tartott fenn az adminisztrációra, ők intézték a banki ügyleteket, az EKÁER-bejelentéseket és a továbbszámlázásokat.  


Míg korábban céljuk a jogosulatlan áfa-visszaigénylés volt, most a versenytársakkal szembeni piaci előny megszerzése: ezzel a módszerrel ugyanis a megszokottnál jóval olcsóbban tudtak szóját kínálni felvásárlóiknak. A cégláncolat mintegy félmilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek.


A szinte napra pontosan két évvel ezelőtti akció után a NAV pénzügyi nyomozói a napokban ütöttek rajtuk ismét. Tizenegy belföldi, és az Eurojust valamint az Europol támogatásával több külföldi helyszínen is folytak kutatások, lefoglalások.  


A nyomozók a bűnszervezet három irányítóját őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták. A Pécsi Járásbíróság a bűnismétlést is figyelembe véve elrendelte letartóztatásukat.  


A bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásért az elkövetőkre akár húsz év szabadságvesztés is kiszabható.

Utoljára frissítve: 2020-05-28 11:08:41

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi K...
Bővebben >>