. Ma Rudolf napja van.
Receptekkel üzleteltek
2017-02-08 14:39:15
Receptekkel üzleteltek

Receptekkel üzleteltek

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat két nő ellen, akik orvosi receptekkel üzleteltek.

A vádlottak közül az egyik nő egy komlói egészségügyi cégnél pszichiátriai szakasszisztensként dolgozott. Önállóan nem volt jogosult orvosi vények kiállítására, arra csak a rendelést végző orvosok utasítása, ellenőrzése mellett tehette meg.  Miután 2012-ben nehéz anyagi helyzetbe került, ezért elhatározta, munkaköri kötelességét megszegve a kezelő orvosok által előre aláírt, rendelőben hagyott kitöltetlen vényeket megszerzi. Ezekre olyan csak szakorvos által felírható gyógyszereket írt fel, amelyek recept nélkül  egyáltalán, vagy csak  lényegesen drágábban szerezhetők be.

Annak érdekében, hogy a vények kiváltásakor ne az ő neve, aláírása kerüljön a receptre, illetve a gyógyszerek, valamint vények  értékesítését ne neki kelljen végeznie, felkereste egy ismerősét, aki szintén rossz anyagi körülmények között élt. Az asszisztens azzal bízta meg bűntársát, az eladásra kínált gyógyszereket az interneten hirdesse meg, amelyre többen is jelentkeztek.  A másodrendű vádlott  ezt követően átvette a vényeket az első rendű vádlottól,  azokat aláírta, majd különböző komlói, illetve pécsi patikákban kiváltotta.  A gyógyszereket  a megrendelőknek a postai úton továbbította.

Az  ügyben lefolytatott eljárás során megállapításra került, legalább harminc alkalommal értékesített a két bűnelkövető ilyen módon gyógyszereket,  amelynek során 1,4 millió forint jövedelemre tettek szert.

A vádlottak cselekménye a vesztegetés elfogadása bűntett minősített esetének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

Utoljára frissítve: 2017-02-08 14:40:11

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsett rendezik meg a Tervezz te is ökoházat! országos verseny döntőjét.
Bővebben >>