. Ma Andrea napja van.
Rém unalmas brazil futam
2015-11-17 09:40:59
Rém unalmas brazil futam

Rém unalmas brazil futam

Nico Rosberg nyerte a rém unalmasra sikerült Forma-1-es Brazil-Nagydíjat.


Nico Rosberg mellé a dobogóra csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton állhatott fel a második, míg a Ferrarival köröző Vettel a harmadik helyre. Ez a sorrend egyben azt jelenti, hogy a két, már említett német közül a Mercedest hajtó versenyzőé az egyéni pontverseny második helye, kvázi ő az ezüstérmes az idei világbajnoki sorozatban

A futam rajtja sem hozott sok izgalmat magyar idő szerint délután 5 óra után néhány perccel. A pirosan világító lámpasor kialvását követően a sorrend gyakorlatilag nem változott az első négy helyezett között, Rosberget Hamilton, Vettel és Räikkönen követte az első kanyarban. Carlos Sainz csak a boxutcából rajtolhatott műszaki hiba miatt, ám az ő versenye sem tartott 500 méternél tovább, nagyon korán befejezte az újonc spanyol, akinek bár rossz helyen állt meg a járgánya, a biztonsági autó ennek ellenére sem hajtott a pályára. A motorcsere miatt szintén a mezőny végére sorolt Ricciardo már a negyedik körben a friss, fehér jelölésű közepes gumikra váltott a boxban a sárga lágyakról, így az utolsó helyre tért vissza a pályára. Eközben az elején nem sok érdekes dolog történt azon kívül, hogy Hamilton és Rosberg idegesítette egymást az első helyért, mindezt beletörődve figyelte Vettel és Räikkönen a harmadik és negyedik helyen. Épp ezért a tudósítani vágyó újságírónak a mezőny hátsó felét kellett figyelnie, ha említésre méltó eseményt – leginkább előzést – keresett.

Kezdésnek láthattunk egy szép előzést a tizenegyedik helyért Grosjeantól, akinek Nasr esett áldozatul a negyedik körben, de három körrel később szépen egymásra talált Pérez, Verstappen és Grosjean triója a kilencedik helyért.  Ricciardo a 10. körben előzte a két Manort, eközben pedig Massa érkezett a boxba kereket cserélni Kvjat és Grosjean társaságában. Az innentől számított öt körön belül gyakorlatilag a teljes mezőny új gumikat kapott az autóira. A tizenhatodik fordulóban az első négy helyen változatlan maradt a helyzet, picivel hátrébb viszont Hülkenberg a hatodik helyre jött fel Maldonado megelőzésével, két körrel később. Ezután sokáig csak a boxban, unalmukban cukorkát osztogató Lotus-szerelők, valamint az ideges Kimi Räikkönen, Manorokra panaszkodó rádióüzenete jelentette az izgalmas történést, viszont a huszonötödik körben Hamilton megpróbálta megelőzni Rosberget, aki sikerrel kivédte a csapattárs támadását. Hat körrel ezután Ricciardo újabb kerékcserére szánta el magát, miközben a pályán Verstappen megelőzte Pérezt, aki mellett ugyanazzal a lendülettel még Grosjean is simán elment a holland manőverét kihasználva.

A harmincharmadik körben a kerékcserék újabb fordulója folytatódott, miután Vettel és Rosberg is megejtette ezt a gyors műveletet, szerelői segítséggel. A táv felénél csak egy kisebb izgalmas esemény történt, Maldonado próbált Nasr mellett elmenni, ám koccantak, a brazil megpördült, végül ő is tovább tudott menni. Közben a boxból kihajtó Hamilton simán kört adott Alonsónak, majd Räikkönen elé is betette a Mercedest, ezzel javítva egy helyet ismét a második pozícióban találta magát. Újabb icipici izgalmat okozott a Williamsnél, hogy a csapatot vizsgálat alá vonták Massa miatt, az ő autójának jobb hátsó guminyomását nem találták megfelelőnek. Emellett közölték azt is, hogy Maldonado öt másodperces időbüntetést kap a fent említett balhéja miatt Nasr-ral. A negyvenedik körben Vettel visszavette a pozícióját Räikkönentől, így ismét a harmadik helyen száguldott. Két körrel később az utolsó kerékcseréket kezdték meg a csapatok és a pilóták, ebben az etapban Bottas kezdett a Williams-szel. Massa közben a nyolcadik helyre került Grosjean megelőzésével a negyvenhatodik körben, nem sokkal később pedig Ricciardo kapaszkodott fel a tizenegyedik helyre, miután Pérez elé kormányozta a Red Bullt.

A kerékcserék eközben probléma nélkül zajlottak, a folyamat végén a pályára visszatérő Ferrarik komoly hátrányt szedtek össze az első két helyen haladó Hamiltonnal és Rosberggel szemben, 11 körrel a vége előtt pedig az unalmas vasárnap kora estét Verstappen dobta fel egy kicsit, szép előzést mutatva be Nasr ellenében. Az utolsó tíz kört Ricciardo és Verstappen tette izgalmassá, ebben a periódusban még mindketten bemutattak egy-egy szép előzést, Előbbi Pérezt előzte a tizenkettedik, míg utóbbi Maldonadót a tízedik helyért a 67-68. körben. A célba tehát végül Rosberg ért be elsőként, mögötte Hamilton és Vettel érkezett, ezzel pedig eldőlt, hogy az idei Forma-1-es világbajnoki sorozat ezüstérmét Rosberg kapja, míg a bronz Vettelé lehet. Mielőtt cikkünk végére érnék, tájékoztatom az érdeklődőket, hogy a világbajnokság záró futamára Abu-Dzabiban kerül sor november 29-én. A Brazíliában pontot szerzők névsorával zárjuk tudósításunkat!


Végeredmény (pontszerzők):
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel
4. Räikkönen
5. Bottas
6. Hülkenberg
7. Kvjat
8. Massa
9. Grosjean
10. Verstappen
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2015-11-17 09:44:54

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>