. Ma Gedeon napja van.
Rendkívüli ösztöndíj a koronavírus megelőzését segítő hallgatóknak
2020-04-26 11:43:34
Rendkívüli ösztöndíj a koronavírus megelőzését segítő hallgatóknak

Rendkívüli ösztöndíj a koronavírus megelőzését segítő hallgatóknak

Rendkívüli ösztöndíj keretében segíthetnek a Pécsi Tudományegyetem hallgatói az EHÖK havi mintegy másfélmillió forintot oszt szét a segítő hallgatók között, ami 2000-2500 forintos óradíjat jelent.
 
Az egyetemi önkéntes egészségügyi programokban tevékenykedő hallgatók az önkéntes program vezetője által visszaigazolt önkéntes tevékenység óraszámával arányos, havi ösztöndíjra lesznek jogosultak. A pályázati űrlapokat az önkéntes programvezetőjének igazolása alapján az EHÖK eljuttatja az érintett hallgatók részére a tanulmányi rendszerben megadott e-mail címükre, ezzel is segítve a gyors ügyintézést. Az ösztöndíj igénylésére már április hónapban lehetőséget biztosít a hallgatói önkormányzat. A nem egészségügyi területen önkéntesként segítő hallgatók tevékenységét is igyekszik támogatni az EHÖK, melynek érdekében egy adatbázist hoztak létre. Így hatékonyan tudják koordinálni a csomagok pakolásában és szállításában, bevásárlásban, időssegítésben, gyermekfelügyeletben vagy korrepetálásban önkéntesként dolgozó hallgatókat.


Koltai Arnold, a PTE EHÖK elnöke az egészségügyi ösztöndíjprogram kapcsán tö9bbek között  elmondta, a Pécsi Tudományegyetem hallgatói hagyományosan szeretnek beállni a nemes ügyek, célok mögé. Ezt már számtalan esetben bizonyították, így például az Országos Felsőoktatási Véradóversenyen a 2015/16-os tanévben megnyerték a legnagyobb egyetemek kategóriáját, vagy a 2013-as árvízhullám idején egy busznyi pécsi hallgató szerveződött össze néhány nap alatt, és építették a gátat több száz méter hosszan, míg az orvosi kar hallgatói minden évben felajánlják a legnagyobb rendezvényük, a nemzetközi est teljes bevételét a hazai egészségügy számára. Nem meglepő tehát, hogy a jelenlegi helyzetben is segíteni szeretnének!  Kiemelte, már az ösztöndíj meghirdetése előtt is sokan jelentkeztek önkéntesnek, ez inkább csak egy plusz motiváció lehet a számukra, egy olyan elem, amivel mi meg tudjuk hálálni nekik az önzetlen segítést.

Utoljára frissítve: 2020-04-26 11:45:05

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
Bővebben >>