. Ma Lukrécia napja van.
Rendkívüli ösztöndíj a koronavírus megelőzését segítő hallgatóknak
2020-04-26 11:43:34
Rendkívüli ösztöndíj a koronavírus megelőzését segítő hallgatóknak

Rendkívüli ösztöndíj a koronavírus megelőzését segítő hallgatóknak

Rendkívüli ösztöndíj keretében segíthetnek a Pécsi Tudományegyetem hallgatói az EHÖK havi mintegy másfélmillió forintot oszt szét a segítő hallgatók között, ami 2000-2500 forintos óradíjat jelent.
 
Az egyetemi önkéntes egészségügyi programokban tevékenykedő hallgatók az önkéntes program vezetője által visszaigazolt önkéntes tevékenység óraszámával arányos, havi ösztöndíjra lesznek jogosultak. A pályázati űrlapokat az önkéntes programvezetőjének igazolása alapján az EHÖK eljuttatja az érintett hallgatók részére a tanulmányi rendszerben megadott e-mail címükre, ezzel is segítve a gyors ügyintézést. Az ösztöndíj igénylésére már április hónapban lehetőséget biztosít a hallgatói önkormányzat. A nem egészségügyi területen önkéntesként segítő hallgatók tevékenységét is igyekszik támogatni az EHÖK, melynek érdekében egy adatbázist hoztak létre. Így hatékonyan tudják koordinálni a csomagok pakolásában és szállításában, bevásárlásban, időssegítésben, gyermekfelügyeletben vagy korrepetálásban önkéntesként dolgozó hallgatókat.


Koltai Arnold, a PTE EHÖK elnöke az egészségügyi ösztöndíjprogram kapcsán tö9bbek között  elmondta, a Pécsi Tudományegyetem hallgatói hagyományosan szeretnek beállni a nemes ügyek, célok mögé. Ezt már számtalan esetben bizonyították, így például az Országos Felsőoktatási Véradóversenyen a 2015/16-os tanévben megnyerték a legnagyobb egyetemek kategóriáját, vagy a 2013-as árvízhullám idején egy busznyi pécsi hallgató szerveződött össze néhány nap alatt, és építették a gátat több száz méter hosszan, míg az orvosi kar hallgatói minden évben felajánlják a legnagyobb rendezvényük, a nemzetközi est teljes bevételét a hazai egészségügy számára. Nem meglepő tehát, hogy a jelenlegi helyzetben is segíteni szeretnének!  Kiemelte, már az ösztöndíj meghirdetése előtt is sokan jelentkeztek önkéntesnek, ez inkább csak egy plusz motiváció lehet a számukra, egy olyan elem, amivel mi meg tudjuk hálálni nekik az önzetlen segítést.

Utoljára frissítve: 2020-04-26 11:45:05

További híreink
Lemerünk ülni a kedvenc padunkra?
A koronavírus-járvány miatt megváltozott köztérhasználati szokásokat vizsgálja egy wuhani egyetemmel a Pécsi Tudományegyetem.
2020-07-08 21:32:04, Hírek, Környezetünk Bővebben
Ismét látható a Spirál
A Nagyharsányi Szoborpark vadonatúj fogadóépülete és az új Kikerics panorámasétány átadásának hetében befejeződött a szabadtéri szoborkiállítás emblematikus darabjának, B...
2020-07-05 19:48:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az Odú-egy különleges installáció
Fusz György, Ferenczy Noémi-díjas keramikus- és szobrászművész kiállítása „belakja” a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában teljes teret.
2020-07-02 14:29:04, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Tizenhat középiskolás szerepelt sikeresen és nyert el támogatást a Pécsi Rotary Club első alkalommal meghirde...
Bővebben >>