. Ma Helga napja van.
Reprezentatív felmérés Pécs közlekedéséről
2022-07-18 20:56:48
Reprezentatív felmérés Pécs közlekedéséről

Reprezentatív felmérés Pécs közlekedéséről

A pécsieknek  ezekben a hetekben lehetőségük van arra, hogy egy reprezentatív felmérés keretében elmondják véleményüket a város közlekedésével kapcsolatban.
 
Zajlik a pécsi közlekedési koncepció előkészítése, ami azokat a fejlesztési irányokat és konkrét terveket összegzi majd, amellyel Pécs közlekedése élhetőbbé tehető az elkövetkező évtizedekben. A koncepció megalkotásához nélkülözhetetlen a jelenlegi helyzet felmérése, a lakosság  véleményének kikérése, valamint a fejlesztési ötleteik, javaslataik megismerése. Ennek jegyében zajlik az a közvéleménykutatás, amelynek első eredményeinek összegzésére ősszel kerül sor.
 
A közvéleménykutatás részletes, reprezentatív, a lakosság összetételét, jellemzőit lefedő minta alapján történik.  A kérdezőbiztosok személyesen, telefonon, illetve a közösségi média segítségével kérdezik meg  a pécsieket ezekben a hetekben.  A kérdőíves felmérés három  kiemelt területet érint. A közlekedésszakmai terület keretében a kérdésekkel annak összeállítói arra kereik a választ, hogy a megkérdezettre milyen a közlekedési eszközök használata a jellemző, a jelenlegi közlekedési rendszerrel kapcsolatban milyenek a  tapasztalata, valamint rákérdeznek arra is, hogy  a tervezett közlekedési beruházásokról mi a véleményükről.

E mellett a kérdőívet kitöltőknek számos környezeti, közlekedési–elérhetőségi kérdésben, illetve a médiahasználati szokások témakörében van lehetőségük véleményt nyilvánítani. Lehetőségük van arra, hogy a személyes tapasztalataiknak is hangot adjanak. Egyebek mellett közlekedési szokásaikról, valamint az egyes városrészekben élők pedig annak, miként élik meg mindennapjaikat, milyen nehézségekbe ütközik onnan  a város különböző pontjaira történő eljutásuk.
 
A felmérés előzetes eredményei várhatóan őszre készülnek el. A kutatási anyag adatait az új pécsi közlekedési koncepció megalapozásához használja majd fel a város.

Utoljára frissítve: 2022-07-18 20:57:33

További híreink
Tíz év után újra népszámlálás
Már kitölthető az online a népszámlálási kérdőív.
2022-10-03 02:07:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pécsiek dönthetnek-online társadalmi egyeztetés indul
Európai uniós forrásokból megvalósítandó mecsekoldali fejlesztésekről online társadalmi egyeztetést indít útjára a pécsi önkormányzat.
2022-10-02 02:55:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
Útjára indult a Szépkorú Hálózat
„Szépkorú pkorú Hálózat – Idősek és nyugdíjasok lehetőségei. Programok, szolgáltatások és támogatások Pécs városában” címmel különleges kiadványt készített a PTE Pécs ny...
2022-10-01 02:26:00, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Refrén mindenhol jól szól: nemzeti kultúra nemzetközi szinten. Húsz éve Budapesten és két éve Bécsben is ko...
Bővebben >>