. Ma Emma napja van.
Repülőnap alapkő letételével
2017-08-26 02:49:21
Repülőnap alapkő letételével

Repülőnap alapkő letételével

Szombaton helyezik el  Pécs-Pogányban a hagyományos repülőtéri nyílt nap keretében az 5,16 milliárd forintos beruházás keretében megépülő repülőgyár alapkövét, amelyhez  a kormány 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.


A repülőgépgyár nemcsak egy magyar újítás sorozatgyártásának lehetőségét teremti meg, hanem létrehozásával több, mint száz új munkahely is létesül. A beruházást megvalósító  Magnus Aircraft a világon először fejlesztett ki kompozit anyagokból készült kétüléses műrepülésre alkalmas repülőgépet. E mellett egy  szintén kompozit anyagból készült másikat  is, amelyik nem kerozinnal, hanem benzinnel működik, így jóval könnyebb, alacsonyabb a környezetterhelése és fenntartási költsége is, mint más gépeknek.


Az alapkő letételét követően  a Pécs-Pogány repülőtér mellett szeptemberben  indul a beruházás, amelynek keretében  egy több mint 7500 négyzetméter alapterületű új gyártóbázist hoznak létre.

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>