. Ma Emma napja van.
Saját recept alapján
2015-03-23 22:55:47
Saját recept alapján

Saját recept alapján

A pécsi bölcsődékbe, szállodákba jutnak el a környékbeli termelőktől származó zöldségekből és gyümölcsökből készülő konyhakész termékek, aszalványok, lekvárok.

- Mindig is szívügyem volt az egészséges étkezés, a tartósítószer nélküli termékek mind szélesebb körben történő elterjesztés  mondja Fonai László, a Magar Szociális Szövetkezet elnöke. -  A szövetkezetet ennek jegyében hoztuk létre, őstermelőktől vásároljuk fel az alapanyagot, valamint hajléktalanok termesztik azokat Pellérden.  A recepteket magunk találjuk ki, s  készítjük el  ezek alapján a termékeinket az uniós támogatás felhasználásával létrehozott feldolgozó üzemünkben. Jelenleg  tizennégy bölcsődét, valamint pécsi éttermeket  látunk el konyhakész zöldséggel. E mellett  már harminc üzletben is megtalálhatók a termékeink, az aszalványok, lekvárok.  

A Magar Szociális Szövetkezet  2013. januárjában  jött létre  baranyai őstermelők közreműködésével. Az alapítók elsődleges  céljai között szerepelt,  hogy összefogják a termelőket annak érdekében, hogy beszállítóként jelenhessenek meg a pécsi közétkeztetésben.  Rendszeresen árusítanak a  Búza téri termelői piacon, termelői boltot nyitottak, s  több mint egy esztendeje tizennégy  pécsi bölcsődének is ők szállítják a zöldséget, gyümölcsöt.
   
Az elmúlt év tavaszán kezdték el saját feldolgozó üzemük létrehozását, a fejlesztések megvalósítására több mint 37 millió forintot nyertek el pályázati úton. A támogatás felhasználásával egyebek mellett, egy  az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanban  feldolgozó üzemet, raktárat és hűtőházat hoztak létre, valamint kialakították a HACCP minősítési rendszert. Jelenleg nyolcan dolgoznak az üzemben, korábban  mindannyian korábban a közfoglalkoztatásban vettek részt.

Utoljára frissítve: 2015-03-23 23:16:32

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>