A pécsi bölcsődékbe, szállodákba jutnak el a környékbeli termelőktől származó zöldségekből és gyümölcsökből készülő konyhakész termékek, aszalványok, lekvárok.
- Mindig is szívügyem volt az egészséges étkezés, a tartósítószer nélküli termékek mind szélesebb körben történő elterjesztés mondja Fonai László, a Magar Szociális Szövetkezet elnöke. - A szövetkezetet ennek jegyében hoztuk létre, őstermelőktől vásároljuk fel az alapanyagot, valamint hajléktalanok termesztik azokat Pellérden. A recepteket magunk találjuk ki, s készítjük el ezek alapján a termékeinket az uniós támogatás felhasználásával létrehozott feldolgozó üzemünkben. Jelenleg tizennégy bölcsődét, valamint pécsi éttermeket látunk el konyhakész zöldséggel. E mellett már harminc üzletben is megtalálhatók a termékeink, az aszalványok, lekvárok.
A Magar Szociális Szövetkezet 2013. januárjában jött létre baranyai őstermelők közreműködésével. Az alapítók elsődleges céljai között szerepelt, hogy összefogják a termelőket annak érdekében, hogy beszállítóként jelenhessenek meg a pécsi közétkeztetésben. Rendszeresen árusítanak a Búza téri termelői piacon, termelői boltot nyitottak, s több mint egy esztendeje tizennégy pécsi bölcsődének is ők szállítják a zöldséget, gyümölcsöt.
Az elmúlt év tavaszán kezdték el saját feldolgozó üzemük létrehozását, a fejlesztések megvalósítására több mint 37 millió forintot nyertek el pályázati úton. A támogatás felhasználásával egyebek mellett, egy az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanban feldolgozó üzemet, raktárat és hűtőházat hoztak létre, valamint kialakították a HACCP minősítési rendszert. Jelenleg nyolcan dolgoznak az üzemben, korábban mindannyian korábban a közfoglalkoztatásban vettek részt.