. Ma József napja van.
Sikeres volt a program határon innen és túl
2018-12-11 21:57:40
Sikeres volt a program határon innen és túl

Sikeres volt a program határon innen és túl

A megye, a város és a Zsolnay Örökségkezelő közös programjának köszönhetően közel kétezren jutottak el ingyenesen a Zsolnay Negyedbe.

Három évvel ezelőtt, 2016 januárjában indította el  mintaprojektjét a Zsolnay Programot Pécs városa, a Baranya Megyei Önkormányzat és a Zsolnay Örökségkezelő, amelynek keretében a ba ranyai településeken élőknek nyílt lehetőségük arra, hogy díjmentesen megtekinthették a Zsolnay Kulturális Negyed  múzeumait, egyéb  látnivalóit.
.  
Harminchat hónap alatt 65 településről - 22 családi, 26 felnőtt/nyugdíjas, 17 gyermek csoport -  összesen 1931-en éltek a lehetőséggel, s töltöttek el egy napot a kultúra jegyében a negyedben.   Megtekintették a kiállításokat, múzeumpedagógiai-, természettudományos- és ismeretterjesztő programokon vettek részt. A táncos lábúakat táncházba invitálták, a gyerekek pedig  interaktív és kreatív játszóházakban múlathatták az időt.  A Baranya Megyei Önkormányzat kétmillió forinttal  járult hozzá az utazási és a programok megvalósításához szükséges költségekhez.


A baranyai települések mellett 18 határon túli gyermekcsoportot - közel nyolcszáz gyereket - is fogadott a negyed, közülük többen a március 15-ei ünnepségen is részt vettek.

Utoljára frissítve: 2018-12-11 21:59:13

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a...
Bővebben >>