. Ma Béla napja van.
Sikkasztott, letartóztatták
2021-01-21 19:15:32
Sikkasztott, letartóztatták

Sikkasztott, letartóztatták

A Pécsi Járásbíróság  január 21-én egy hónapra elrendelte Siklósnagyfalu polgármesterének letartóztatását jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt.


A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a 2020. október 24 és 2020. november 30. közötti időszakban polgármesterként a vezetése alatt álló település önkormányzatának 7,3 millió, és a településen működő, általa képviselt szociális szövetkezetnek  pedig csaknem 7 millió forint kárt okozott úgy, hogy a fenti összegeket részletekben, a falu, illetve a szociális szövetkezet bankszámláiról a sajátjára, majd a pénz egy részét onnan tovább élettársáéra utalta át. A polgármester  a több mint 14 millió forintot  sajátjaként kezelte. A pénz nagy részét szerencsejátékra fordította, a többiből a személyes kiadásait fedezte.


A siklósnagyfalui polgármester, Kosztics József  többször állt már bíróság előtt, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt. A jelenleg terhére rótt jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható szabadságvesztés mértéke kettőtől nyolc évig terjedhet. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása estén megszökne, elrejtőzne, tárgyi bizonyítási eszközt, elektronikus adatot semmisítene meg, veszélyeztetve ezzel a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozata végleges.

Utoljára frissítve: 2021-01-21 19:16:02

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>