. Ma György napja van.
Sok program közül választhatnak a pécsiek
2020-09-02 22:04:40
Sok program közül választhatnak a pécsiek

Sok program közül választhatnak a pécsiek

A több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok rendezvénysorozta a vírushelyzetre való tekintettel elmarad.


A fesztivál egy kis szelete megvalósul szeptember 26-án ugyanis  a XXIV. Európai Bordalfesztivál - Magyar különkiadás, Bor és dal ünnepe - Népek Bordalai és Táncai című rendezvényre sor kerül a Zsolnay Kulturális Negyedben. A Pirogránit udvarban megrendezésre kerülő eseményen fellép a Pécsi Férfikar és a látogatók részt vehetnek a X. Villányi Prémium Bormustrán is.

 

Szeptemberben folytatódik a Pirogránit Esték programsorozata a Zsolnay Negyedben,  az E78 Koncertterem, a Kodály Központ, valamint a Művészetek és Irodalom Háza is élettel telik meg. Bödőcs Tibor telt házas dupla estjével indult az őszi programok sora, szeptember 3-án a Kodály Központban a Budapest Bár koncertjén a Farkas Róbert vezette zenekar mellett fellép Behumi Dóri, Rutkai Bori, Freneczi György, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Tóth Vera és Péterfy Bori. A közönség ezen az esten belehallgathat a csapat legújabb, márciusban megjelent albumának dalaiba, amelynek témája a vágy és a szerelem.

Szeptember 11-12-én az érdeklődők betekinthetnek a színfalak mögé, ugyanis az Idegenvezetők Világnapja alkalmából újra jelentkezik a Kodály Központ kulisszatitkai című program. A séta során az idegenvezető elmeséli a komplexum legizgalmasabb rejtélyeit és a résztvevők lemehetnek a zenekari árokba, utazhatnak a teherlifttel és a technikai erkélyről a terem soha nem látott páratlan látványában is gyönyörködhetnek.Az idén 30 éves Budapest Klezmer Band a pécsi közönséggel is megünnepli a születésnapját: szeptember 14-én Szinetár Dóra vendégszereplésével kalauzolnak el a tradicionális zsidó zene világába. 

Negyedszázada jelent meg Kern András első lemeze, rajta a legendássá vált Lövölde tér című dallal. Az azóta is roppant népszerű albumon kívül több lemez is fűződik a színművész nevéhez. Október 3-án ezekből hallhat válogatást a közönség Hernádi Judit és Heilig Gábor vendégszereplésével. Október 4-én látható a Befutók - Fiatal tehetségek könnyűzenei koncertje, amelyen a Dzsászti Énekstúdió mentoráltjai mutatkoznak be. Rúzsa Magdi márciusi, a koronavírus miatt elmaradt koncertjének új időpontja október 12. Ezen az estén a régi és új dalai teljesen új hangszerelésben szólalnak meg, igazi zenei csemegét nyújtva.  Bödőcs Tibor humorista is visszatér Pécsre, a Kodály Központba, október 14-én is dupla estet ad. Koncz Zsuzsa igazi állócsillag a magyar popzene egén, dalai minden korban aktuálisan a mához szólnak – így lesz ez október 19-ei koncertjén is.

Október 23-án, a Rendhagyó Prímástalálkozó keretében a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene.

Az évad egyik legkülönlegesebb előadásának ígérkezik a Folkamenco – Rítus, ritmus, szenvedély, október 27-én. A Spanyolországból, Peruból és Lengyelországból érkező vendégművészek a flamenco ének, tánc és gitárzene legjavát hozzák el, míg a többszörösen díjazott magyar táncművészek előadásában a flamenco és a magyar néptánc fúziója látható.

Az őszi programok sorát november 9-án Dés László koncertje zárja, Szinetár Dóra vendégszereplésével.

(fotó: Kaiser Ákos)

Utoljára frissítve: 2020-09-02 22:05:10

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>