. Ma Alfonz napja van.
Sok program közül választhatnak a pécsiek
2020-09-02 22:04:40
Sok program közül választhatnak a pécsiek

Sok program közül választhatnak a pécsiek

A több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok rendezvénysorozta a vírushelyzetre való tekintettel elmarad.


A fesztivál egy kis szelete megvalósul szeptember 26-án ugyanis  a XXIV. Európai Bordalfesztivál - Magyar különkiadás, Bor és dal ünnepe - Népek Bordalai és Táncai című rendezvényre sor kerül a Zsolnay Kulturális Negyedben. A Pirogránit udvarban megrendezésre kerülő eseményen fellép a Pécsi Férfikar és a látogatók részt vehetnek a X. Villányi Prémium Bormustrán is.

 

Szeptemberben folytatódik a Pirogránit Esték programsorozata a Zsolnay Negyedben,  az E78 Koncertterem, a Kodály Központ, valamint a Művészetek és Irodalom Háza is élettel telik meg. Bödőcs Tibor telt házas dupla estjével indult az őszi programok sora, szeptember 3-án a Kodály Központban a Budapest Bár koncertjén a Farkas Róbert vezette zenekar mellett fellép Behumi Dóri, Rutkai Bori, Freneczi György, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Tóth Vera és Péterfy Bori. A közönség ezen az esten belehallgathat a csapat legújabb, márciusban megjelent albumának dalaiba, amelynek témája a vágy és a szerelem.

Szeptember 11-12-én az érdeklődők betekinthetnek a színfalak mögé, ugyanis az Idegenvezetők Világnapja alkalmából újra jelentkezik a Kodály Központ kulisszatitkai című program. A séta során az idegenvezető elmeséli a komplexum legizgalmasabb rejtélyeit és a résztvevők lemehetnek a zenekari árokba, utazhatnak a teherlifttel és a technikai erkélyről a terem soha nem látott páratlan látványában is gyönyörködhetnek.Az idén 30 éves Budapest Klezmer Band a pécsi közönséggel is megünnepli a születésnapját: szeptember 14-én Szinetár Dóra vendégszereplésével kalauzolnak el a tradicionális zsidó zene világába. 

Negyedszázada jelent meg Kern András első lemeze, rajta a legendássá vált Lövölde tér című dallal. Az azóta is roppant népszerű albumon kívül több lemez is fűződik a színművész nevéhez. Október 3-án ezekből hallhat válogatást a közönség Hernádi Judit és Heilig Gábor vendégszereplésével. Október 4-én látható a Befutók - Fiatal tehetségek könnyűzenei koncertje, amelyen a Dzsászti Énekstúdió mentoráltjai mutatkoznak be. Rúzsa Magdi márciusi, a koronavírus miatt elmaradt koncertjének új időpontja október 12. Ezen az estén a régi és új dalai teljesen új hangszerelésben szólalnak meg, igazi zenei csemegét nyújtva.  Bödőcs Tibor humorista is visszatér Pécsre, a Kodály Központba, október 14-én is dupla estet ad. Koncz Zsuzsa igazi állócsillag a magyar popzene egén, dalai minden korban aktuálisan a mához szólnak – így lesz ez október 19-ei koncertjén is.

Október 23-án, a Rendhagyó Prímástalálkozó keretében a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene.

Az évad egyik legkülönlegesebb előadásának ígérkezik a Folkamenco – Rítus, ritmus, szenvedély, október 27-én. A Spanyolországból, Peruból és Lengyelországból érkező vendégművészek a flamenco ének, tánc és gitárzene legjavát hozzák el, míg a többszörösen díjazott magyar táncművészek előadásában a flamenco és a magyar néptánc fúziója látható.

Az őszi programok sorát november 9-án Dés László koncertje zárja, Szinetár Dóra vendégszereplésével.

(fotó: Kaiser Ákos)

Utoljára frissítve: 2020-09-02 22:05:10

További híreink
Német nemzetiségi nap gyerekeknek Liptódon
A mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskolában 43. éve folyik német nemzetiségi nyelvoktatás, az intézmény számára fontos a magyarországi németek kultúrkincsének, hag...
2020-10-29 20:26:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
A cél a gyümölcsöző együttműködés
Az informatikai és innovációs cégek valódi csomópontja lehet Pécsett a Hattyú ház első emeletén kialakított IT HUB Iroda.
2020-10-28 19:58:09, Hírek, Környezetünk Bővebben
Térjáték - új installációsorozat
A pécsi Művészetek és Irodalom Háza nemcsak programoknak, hanem kiállításoknak is otthont ad.
2020-10-26 20:15:50, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Transzplantációs Alapítvány Szent Kozma és Damján díját a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti K...
Bővebben >>