. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Sokszínű programok, fenséges ízek
2017-09-12 19:25:29
Sokszínű programok, fenséges ízek

Sokszínű programok, fenséges ízek

Közel 60 program várja a város lakóit és a turistákat szokásos kitelepülők mellett a Pécsi Napokon.

A Pécsi Napok alatt ismét sokszínű programokkal és fenséges ízekkel telik meg a belváros Baranya székhelyén szeptember 14–24. között. A régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiváljának  tíz napja során a társrendezvényekkel együtt közel 60 programon vehetnek részt a látogatók, a Jókai téren  pedig  kézművesek kínálják portékáikat.

A fellépők között  ott lesz a magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája, a vokálos, modern dance stíluson nyugvó New Level Empire, a Rudán Joe Band, a Vad Fruttik és a Magashegyi Underground. A Fonogram-díjas Mobilmánia formáció alapítói  pedig évtizedekig zenéltek a legendás P. Mobil együttesben, közel kétórás koncertjükön újra hallható lesz az alapító tagot, Vikidál Gyula. A Kodály Év alkalmából pedig a Pannon Filharmonikusok nagyszabású szabadtéri koncertet adnak a VoiSingers-szel közösen.

A fesztivál ideje alatt  három alkalommal – más, más vendéggel - jelentkezik Lokodi Ákos pécsi kreatív séf, a Gasztronómia és irodalom című beszélgetős főzőshow-ja.

A gyerekek sem fognak unatkozni, várja őket a Brummogda játszóház macivarrással, óriásmaci-töméssel, a Receficélők gyerekkoncertje, valamint BioBia népi játszóháza. A Hangerdő Társulat Vacsorázz nálunk címmel tart interaktív, zenés gyermekelőadást. Az Improvizációs Science Show Kihívás keretében pedig kiderül, lehet-e izgalmas és humoros bemutatót tartani kizárólag a közönséggel és a náluk lévő véletlenszerűen kiválasztott tárgyakkal.

Utoljára frissítve: 2017-09-12 19:30:31

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>