. Ma Márk napja van.
Somágon már ráköthetnek
2017-12-13 22:33:44
Somágon már ráköthetnek

Somágon már ráköthetnek

Komló 1,1 milliárd forint felhasználásával bővítették a csatornahálózatot, az  első lépcsőben elkészült szakaszokon megkezdődött a műszaki átadás.

A hét dombra épült város idei legnagyobb beruházása volt a csatornahálózat állami és európai uniós fejlesztési forrásokból finanszírozott bővítése és vele együtt a szennyvíztisztító telep korszerűsítése. Az 1,1 milliárd forintos, hét jelentősebb szakaszt érintő építkezésnek köszönhetően a város eddig is kifejezetten magas csatornázási aránya még tovább emelkedik.

Már nem kell erre  sokat várniuk a komlóiaknak, ugyanis megkezdődött a beruházás  szakaszos műszaki átadása. Első körben a Dugovics Titusz és a Kiss János utcában megépült csatornát  vette át a kivitelezőtől a rendszert üzemeltető Baranya-Víz Zrt.

Mint Polics József polgármester elmondta, az önkormányzat régi adósságát törleszti a csatornarendszer teljes körű kiépítésével,  hiszen  a megye második legnagyobb városa lakóinak jogos elvárása, hogy az alapvető közművek elérhetőek legyenek az otthonaikban.

A frissen csatornázott utcákban az egyes ingatlanokhoz mindenütt a lakókkal egyeztet építették ki, ezért a  beállásokat és a szükséges engedélyek is rendelkezésre állnak, az átadott szakaszokon akár azonnal indulhatnak a rákötések. Ez mindössze pár napot vesz igénybe, akadályt csak az időjárás jelenthet.

A munka már csak a Hunyadi utca alsó részén folyik, ahol a kertekben futó nyomvonal miatt jórészt kézi erővel lehet csak dolgozni. A tervek szerint az év végéig ezt a szakaszt is átadja a kivitelező, ami után az itt élőknek is azonnal lehetőségük lesz csatlakozni a hálózatra, s ezzel a város lefedettsége eléri 99,3 százalékot.

Utoljára frissítve: 2017-12-13 22:40:38

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>