. Ma György napja van.
Sommer esete az öngóllal
2018-06-28 00:15:17
Sommer esete az öngóllal

Sommer esete az öngóllal

Csak óvatosan ezzel a meccsel, láttunk mi már koreai karón német varjút!


Ez az egyik megállapításom, mielőtt elkezdődne az E-csoportban a Svájc-Costa Rica összecsapás! A másik úgy szól, hogy a svájci csapatnak óriási szerencséje van!


Shaqiri és Xhaka ugyanis a szerbek elleni meccsen okoztak óriási politikai botrány, amikor góljaikat a szerb szurkolókat provokálva ünnepelték! Ennek ellenére a két albán származású játékos ott lehet a kezdőben, hiszen amennyire én tudom, az esetet követő büntetésüket másodfokon pénzbüntetésre enyhítette a FIFA fegyelmi bizottsága. Így aztán ők ott lehetnek a kezdőben Costa Rica ellen, amely csapat ezt a meccset követően búcsúzik ugyebár a világbajnokságtól!


Oscar Ramírez három helyen változtatott a brazilok ellen látott kezdőcsapatán! Ma Waston a védelemben, Colindres a középpályán és Campbell, egyedüli csatárként kapott bizalmat a kapitánytól. Vladimir Petkovic két helyen nyúlt bele a Szerbiát legyőző kezdőjébe, ezúttal Zuber helyén Embolo kezd a középpályán, Seferovicot pedig Gavranovic váltja az egyetlen csatár posztján! Sietek, mert nemsokára kezdődik a meccs! Lássuk a kezdőcsapatokat!


A svájci kezdőcsapat: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, Ricardo Rodríguez – Shaqiri, Behrami, Dzemaili, Xhaka, Embolo – Gavranovic Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
A Costa Rica-i kezdőcsapat: Navas – Oviedo, Waston, González, Acosta, Gamboa – Colindres, Guzmán, Borges, Ruíz – Campbell Szövetségi kapitány: Óscar Ramírez
Játékvezető: Clement Turpin (Franciaország)


1. perc: A tiszta pirosban játszó Svájc végzi el a kezdőrúgást, Costa Rica tiszta fehérben játszik majd! A francia Clement Turpin a játékvezető!
8. perc: GYÖNYÖRŰ!!! Ruíz beadását fejelte a jobb alsó felé Borges, Sommer kiszedi, az ismétlés 20-ról Oviedótól már könnyebben az övé!
11. perc: Gamboa felrúgja Embolót, megérkezik a meccs első sárga lapja!
21. perc: Campbell kap labdát a baloldalon, majd 17-ről rátűzi, Sommernek kell újabb nagyot védenie! A szögletet már biztosabban leszedi!
29. perc: Campbell most sárga lappal véteti észre magát! Akanjinak könyökölt bele az arcába!
31. perc: Vezet Svájc! Lichtsteiner jobboldali beadását a hosszún Embolo fejeli vissza középre ahol Dzemaili érkezik és a kapu közepébe tüzel 12 méterről! 1:0  
37. perc: Lichtsteiner nem játszik a nyolcaddöntőben ha továbbjut a csapata! Talppal beleszáll ugyanis Colindresbe és ezért kap sárga lapot!
45. perc: Egy percet hosszabbított a bíró, szünet következik!

 

Costa Rica lendületesen kezdett, aztán ez lelohadt 30 perc elteltével! Svájc gyönyörű gólja után kissé leült ez a mérkőzés, hiszen ez az eredmény jó Vladimir Petkovic csapatának! Már most nem túlzás kijelenteni, hogy a négy évvel ezelőtti csoda ezúttal elmarad Costa Ricától, nyomokban sem emlékeztet a csapat akkori önmagára. A szép búcsúhoz most nagy csoda kéne, mert úgy tűnik, hogy Svájc abszolút kézben tartja ezt a mérkőzést! A jelenlegi állás szerint Brazília nyeri a csoportot, a svájciak jó esetben a második helynek örülhetnek!


46. perc: Nem változtatnak az edzők a szünetben! Costa Rica indítja a labdát a második félidőben! Folytatjuk tehát!
56. perc: EGYENLÍTÉS! Campbell végez el egy szögletet jobbról, a labdát közében Kendall Waston fejeli a kapuba! 1:1 Waston mintha lökött volna, ettől függetlenül megadják!
61. perc: Cserél Svájc! Behrami helyére érkezik Zakaria a pályára!
69 perc: Újabb svájci csere! Gavranovic sem mutatott ma sokat, Drmic érkezik a helyére, hátha neki jobban megy!
76. perc: Zakaria visszahúzza Gamboát, jön ezért a sárgalap!
79. perc: Hatalmas helyzet maradt ki! Embolo ad be jobbról, középen Drmic emelkedik, és a keresztlécre fejel! Hát kellett volna még öt centi mínuszban!
81. perc: Egy-egy csere mindkét oldalon! A svájciaknál Shaqiri jön le és Lang érkezik, Costa Rica szövetségi kapitánya pedig Colindres helyett Rodney Wallace-t küldi be!
84. perc: Schär sem játszik majd a következő körben! Ezt egyrészt azért jelentsük ki, mert nem áll vesztésre Svájc, másrészt azért, mert felrúgta Campbellt, amiért sárgát kapott! Jól van!
88. perc: GÓL!!! Vezet Svájc! Drmic másolja tegnapról Marcos Rojót! Ő Zakariától kapja jobbról a labdát aztán lövi ki a jobb alsót futtából 12-ről! 2:1!
90. perc: TIZENEGYES!!!  Ricardo Rodríguez állítólag odarúgott Bryan Ruíznak a tizenhatoson belül! Jön a videó-bíró, Clement Turpin visszanézi, de előtte a reklamáló Wastonnak ad egy sárgát, na meg Ricardo Rodrígueznek! A visszanézés után a francia bíró visszavonja a tizenegyest és Waston sárgáját is, aki ugye azt reklamálta, hogy a tizenhatoson kívül történt az eset! Szabadrúgás kifelé, mert lesen volt Bryan Ruíz! Végül is Wastonnak igaza van! Rodríguez sárgája marad a lestől függetlenül! Tehát végül nincs tizenegyes!
91. perc: Costa Rica cserél! Guzmán jön le a pályáról, Azofeifa érkezik a helyére!
92. perc: Na, ez már tizenegyes Costa Ricának! Zakaria lökte fel Campbellt a tizenhatoson belül! A büntetőt Bryan Ruíz végzi el, aki a kapufára lövi, onnan Sommer fejére pattan, onnan meg a kapuba! Ez így öngól!
94. perc: Utoljára cserél Costa Rica! Gamboa helyére még beáll Ian Smith!  
96. perc: Vége a meccsnek! Döntetlen született!


És ez azt jelenti, hogy Svájc a csoport második helyén végez és Svédországgal játszik a nyolcaddöntőben! A második félidőben rákapcsoltak a csapatok! Costa Rica új lendülettel tudta elkezdeni a játékrészt és végül is egy igencsak tisztességes játékkal és jó adag szerencsével pontot mentettek.

A csoda ez alkalommal nem jött össze, talán majd legközelebb! Szegény Sommer az öngólja miatt nem biztos, hogy sokat alszik ma, de a lényeg, a továbbjutás megvan a svájciaknak! Ebben a csoportban is papírforma eredmény született tehát! Ezzel vége a tizennegyedik világbajnoki játéknapnak Oroszországban!          (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-28 00:18:38

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>