. Ma Gedeon napja van.
Sorra újulnak meg a sportlétesítmények
2016-03-30 11:49:01
   Sorra újulnak meg a sportlétesítmények

Sorra újulnak meg a sportlétesítmények

A komlói Gagarin Általános Iskola tornacsarnoka Bajnokok Ligája színvonalú pályát kapott. Itt tartja ezentúl a város élvonalbeli kézilabdacsapata is edzéseit.

A város és a kézilabda klubot működtető társaság összefogásának köszönhetően új burkolatot kapott a Gagarin Általános Iskola tornapadlója. A sérült, több helyen repedezett padló minősége nem volt megfelelő, biztonságos sportolásra már nem lehetett használni, ezért a felújítás elkerülhetetlen volt.

Az elmúlt időszakban a szakemberek kicserélték a tönkrement, elhasználódott padlóburkolatot. Az újonnan lerakott korszerű, világoskék sportpadlót ugyanazzal a technológiával helyezték le, mint amilyent a kézilabda Bajnokok Ligájában is használnak. Minősége, tapadása és rugalmassága egyaránt a legjobbak közé tartozik.

A komlói építési vállalkozó által elvégzett munkák teljes költsége meghaladta a 21 millió forintot. Ennek jelentős részét – 70 százalékát - a Komlói Bányász kézilabda szakosztályát és az élvonalban játszó klubot is működtető Komló Sport Kft. teremtette elő a társasági adóból a helyi vállalkozások által felajánlott összegek révén, a fennmaradó 30 százalék önkormányzati támogatás volt.

A hazai sportági szövetségek által versenyzésre is akkreditált tornacsarnok ad majd otthont a Komlói Bányász felnőtt csapata edzéseinek és az utánpótlás-korosztályok tréningjeinek is. Emellett természetesen az iskolások mindennapos testnevelés óráin is jó szolgálatokat tesz.

Mint Polics József, Komló polgármestere elmondta, a város büszke sportvárosi hagyományaira, amelyek fennmaradásához a magas színvonalú létesítmények nélkülözhetetlenek.  Kitért arra is, a közelmúltban számos sportlétesítmény újult meg részben vagy egészében a Sportközponttól a KBSK pályáig. A cél, hogy minél több komlói részére  teremtődjön meg a lehetőség arra, hogy  sportolhasson,  egészséges életet élhessen.

Utoljára frissítve: 2016-03-30 11:57:48

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száz alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen.
Bővebben >>