. Ma Emma napja van.
Sosem adjuk fel!
2016-05-08 10:13:45
 Sosem adjuk fel!

Sosem adjuk fel!

A Botka Rally Team versenyzőpárosának a görögországi Lamiában megrendezett SEAJETS Acropolis Rally-n  technikai gondokkal küzdve telt az első versenynapja.


A szombati hat gyorsasági szakaszból csak ötöt tudtak teljesíteni, de a SuperRally szabályaival élve, vasárnap újra versenybe szállhatnak és szállnak is. Botka Dávid és Szeles Péter az idei harmadik ERC futamukra készültek. A görögországi Lamiában megrendezett Acropolis Rally autót és versenyzőt próbáló versenynek ígérkezett az első pillanatban is.

A kvalifikációs szakaszon egy kábel szakadás okozott erőveszteséget Botkáék Citroën DS3 R5-ös versenyautójában, de péntek este úgy feküdt le pihenni a csapat, hogy a problémát megoldották és tökéletes autóval vághat neki a szombati programban szereplő hat gyorsasági szakasznak a páros.


Már az első gyors sem úgy sikerült, ahogy azt eltervezték a fiúk. A majdnem 26 kilométeres szakasz közepétől elkezdett melegedni az autó. Próbálta hűteni a legénység, de sajnos ez kevés volt és a vége előtt két kilométerrel az elektronika biztonsági része leállította a motort. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szakasz vége lejtő, így az autóval ki tudod gurulni a Botka - Szeles páros a gyorsasági szakaszról. Veszítettek másfél percet, de végül az autó újraindult és az első kör következő két szakaszát gond nélkül teljesítették.

- Szomorú vagyok, hogy már az elején elveszett a remény, hogy harcba lehessünk az ellenfeleinkkel. A tempósan teljesített 2. és 3. szakaszban is még rengeteg volt, nem voltam elégedett a teljesítményünkkel, de ott az autó többé-kevésbé jól működött  – mondja a pilóta.  - A negyedik gyorson újra előjött egy elektromos probléma, ami végül az ötödik szakaszon újra megálljt parancsolt nekünk. Itt már nem tudtunk saját erőnkből lejönni a szakaszról, fel kellett adnunk a versenyt. A szervizparkba érve a hibakeresésben az autó számítógépe és az ellenfelek mérnökei is segítettek.


- Otthon ilyet nem tapasztaltunk sosem, hogy az  „ellenfeleink” mérnökei önzetlenül segítenek megkeresni az autó hibáját – adott hangot véleményének . -  Az adatok szerint még nem vagyunk az ideális teljesítményen, de már közelednek a motor értékei az elvárható szinthez. Sokat kell még tanulnunk az autót, hogy tökéletesen tudjam vezetni és tökéletesen tudjuk üzemeltetni. Minden egyes kilométer, minden egyes nap közelebb visz hozzá.

Vasárnap a SuperRally szabályok szerint nagy időbüntetéssel ugyan, de folytathatja a versenyt a Botka Rally Team legénysége. S mint mondják , természetesen mennek tovább! Kellenek a közös, gondmentes kilométerek az autóval! Sosem adják fel! A maradék hat szakaszon tehát már csak az idők összehasonlítása és a versenykilométerek gyűjtése a Botka  Dávidéknak.

Utoljára frissítve: 2016-05-08 10:15:34

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>