. Ma Zsófia napja van.
Speciális képzések is indunak ősztől
2021-07-24 20:38:12
Speciális képzések is  indunak ősztől

Speciális képzések is indunak ősztől

Madaras Zoltán elnök, Ipacs Szabó István főborász, Teszlák Péter kutatási igazgató hármasa vezeti a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetet.

A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet új vezetői elsődleges feladatuknak tartják, hogy az intézet még előkelőbb helyet foglaljon el a hazai és nemzetközi kutatóintézetek sorában. E mellett kiemelt helyen kezelik, hogy a szőlőtermesztés és a borkészítés során felmerülő problémákra hatékony és szakszerű megoldásokat adjanak, a kutatóintézet területén termett szőlőből készült, múlt év ősze óta Pécsi Egyetemi Borbirtok márkanéven forgalomba hozott borok pedig egy minden részletre kiterjedő marketing tevékenység eredményeként felkerüljenek  boltok polcaira.

A génbank szerepét is erősíteni kívánják. A klónszelekció és rezisztencianemesítés révén a globális klimatikus kihívásoknak megfelelően továbbra is kiemelt helyen szerepel  új, innovatív fajták létrehozása, illetve a régi, hagyományos fajták új klónjainak elismertetése és elterjesztése. Mindezeken felül segítséget kívánnak nyújtani az új telepítésekhez, ezen belül is az adott termőterület talajszerkezetének és  mikroklímájának feltérképezéséhez, amelyek ismeretében dönthető el, melyik klónt érdemes telepíteni.  

Ősztől pedig elindítják azokat a rövid ciklusú képzési formákat, amelyek részben a borral foglalkozó szakmák művelőit, részben a borkultúra iránt érdeklődőket célozzák meg. Már szeptemberben indul az első WSET-alapfokú képzés, amelyben az SZBKI partnere a Central European Wine Institute. A CEWI hazánk legátfogóbb és legprofesszionálisabb képzéseit nyújtja mindazoknak, akik a borfogyasztással, borkereskedelemmel vagy éppen szakírással kapcsolatos ismereteiket szeretnék elmélyíteni.

Utoljára frissítve: 2021-07-24 20:41:48

További híreink
Öt nap a tánc jegyében
Szabadtéri tánc-kavalkáddal indul a Tánctalálkozó Pécsett, a Színház téren
2021-09-16 02:55:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
Még soha nem mutatkozott be Magyarországon egyszerre ennyi latin-amerikai művész, mint most Pécsett.
2021-09-15 21:33:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
A „Fuss a rákgyógyításért!” jótékonysági futóversenyt 2021-ben is a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája szervezte meg. Idén az Eurakvilo Gyermek-onkológiai és Gyermek-hosp...
2021-09-13 20:58:58, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Carmina Burana, filmzenék és világhírű zongorista koncertje - csak néhány érdekesség - a szeptember 9-én ke...
Bővebben >>