. Ma Norbert napja van.
Sport és Szabadidőpark épül Zengővárkonyban
2022-11-22 16:11:54
Sport és Szabadidőpark épül Zengővárkonyban

Sport és Szabadidőpark épül Zengővárkonyban

A játszótér mellett felnőttek, fiatalok és gyerekek számára sportpályák épülnek, valamint sporteszközöket is kihelyeznek kerülnek kihelyezésre „Sportosabb Zengővárkonyért! – Sport és Szabadidő park létesítése” projekt keretében a baranyai településen.

Idén januárban Zengővárkony önkormányzat a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumot alkotva nyújtott be támogatási kérelmet a TOP-PLUSZ Élhető települések pályázatra „Sportosabb Zengővárkonyért! – Sport és Szabadidő park létesítése” címmel. A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt fejlesztései lehetővé teszik, hogy a közelben fekvő Pécsvárad adta lehetőségek mellett, helyben tartsák a gyerekeket, a fiatalokat, a családokat, az aktivit szabadidő tevékenységet kedvelőket, és végül, de nem utolsó sorban az idősebb korosztály tagjait is.

Az új parkban futópálya épül, ami a felnőttek számára kifejlesztett fitnesz eszközökkel a fiataloknak, felnőtteknek és az időseknek nyújt majd egyéni, vagy csoportos edzési lehetőségeket. A környéken egyedülálló pumptrack pálya a fiatalabb korosztály sportolással egybe kötött kikapcsolódását szolgálja majd. A kültéri pingpong asztal és a szabadon hagyott, füves részek a családi és közösségi időtöltésnek kedveznek.

A projekt a környezetbe illő új utcabútorokkal az idősek és kismamák számára is kellemesebbé teszi a szabadban töltött időt. A modern napelemes közvilágítással estébe nyúlóan lehet majd a park szolgáltatásait használni.  A játszótéren is kisebb fejlesztések várhatók.

A zöldfelület megújítása szintén fontos része a fejlesztéseknek, egyrészt cserjesor ültetéssel takarásban lesz a sport- és szabadidőpark, másrészt a fásítás a ligetes kialakítást segíti elő az új parkban és a játszótéren. Így a nyári melegben is számíthatnak a sportolni vágyók a természetes hűsítő árnyékra.

A közel 46 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt várhatóan jövő áprilisában zárul.

(fotö: Lévai Gábor)

Utoljára frissítve: 2022-11-22 16:33:32

További híreink
A négylábú barátokról szólt a családi nap
Az örökbefogadást népszerűsítő, a felelős állattartást a középpontjába helyező Egy nap a négylábú barátokért elnevezéssel tartott családi napra várta a pécsi Morpheus Ala...
2023-06-05 16:28:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Új lehetőségeket, változatos programok
Új lehetőségeket, változatos programokat kínál a Pécsi Egyetemi Borbirtok.
2023-06-02 22:42:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Hild Music Garden Pécs szívében
Pécs belvárosának szívében található Hild udvar ad helyet Hild Music Garden programsorozatának.
2023-06-02 22:39:46, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pannon Filharmonikusok a magyar lángelme előtt tiszteleg a klasszikus zene napján.
Bővebben >>