. Ma Márk napja van.
Sport és Szabadidőpark épül Zengővárkonyban
2022-11-22 16:11:54
Sport és Szabadidőpark épül Zengővárkonyban

Sport és Szabadidőpark épül Zengővárkonyban

A játszótér mellett felnőttek, fiatalok és gyerekek számára sportpályák épülnek, valamint sporteszközöket is kihelyeznek kerülnek kihelyezésre „Sportosabb Zengővárkonyért! – Sport és Szabadidő park létesítése” projekt keretében a baranyai településen.

Idén januárban Zengővárkony önkormányzat a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumot alkotva nyújtott be támogatási kérelmet a TOP-PLUSZ Élhető települések pályázatra „Sportosabb Zengővárkonyért! – Sport és Szabadidő park létesítése” címmel. A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt fejlesztései lehetővé teszik, hogy a közelben fekvő Pécsvárad adta lehetőségek mellett, helyben tartsák a gyerekeket, a fiatalokat, a családokat, az aktivit szabadidő tevékenységet kedvelőket, és végül, de nem utolsó sorban az idősebb korosztály tagjait is.

Az új parkban futópálya épül, ami a felnőttek számára kifejlesztett fitnesz eszközökkel a fiataloknak, felnőtteknek és az időseknek nyújt majd egyéni, vagy csoportos edzési lehetőségeket. A környéken egyedülálló pumptrack pálya a fiatalabb korosztály sportolással egybe kötött kikapcsolódását szolgálja majd. A kültéri pingpong asztal és a szabadon hagyott, füves részek a családi és közösségi időtöltésnek kedveznek.

A projekt a környezetbe illő új utcabútorokkal az idősek és kismamák számára is kellemesebbé teszi a szabadban töltött időt. A modern napelemes közvilágítással estébe nyúlóan lehet majd a park szolgáltatásait használni.  A játszótéren is kisebb fejlesztések várhatók.

A zöldfelület megújítása szintén fontos része a fejlesztéseknek, egyrészt cserjesor ültetéssel takarásban lesz a sport- és szabadidőpark, másrészt a fásítás a ligetes kialakítást segíti elő az új parkban és a játszótéren. Így a nyári melegben is számíthatnak a sportolni vágyók a természetes hűsítő árnyékra.

A közel 46 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt várhatóan jövő áprilisában zárul.

(fotö: Lévai Gábor)

Utoljára frissítve: 2022-11-22 16:33:32

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>