. Ma Márk napja van.
Sportolói ösztöndíjak paralimpikonoknak
2016-05-13 01:51:36
Sportolói ösztöndíjak paralimpikonoknak

Sportolói ösztöndíjak paralimpikonoknak

Egy úszót, egy erőemelőt és egy parafutót segítő atlétát támogat a riói paralimpia évében a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram. Az ösztöndíj segítségével a sportolók biztosabb anyagi háttérrel készülhetnek a nyári játékokra.  


Kevesebb, mint négy hónap van hátra a paralimpiáig – a magyar sportolóknak így minden energiájukat a felkészülésre kell fordítaniuk a legjobb eredmény elérése érdekében. Ehhez kíván a K&H biztos hátteret teremteni a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatójaként és a Magyar Paralimpiai Csapat pénzintézeteként. A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram révén pedig egyénileg is segíti a parasportolókat. Az eltelt tíz évben, 2006 óta tizenöt parasportolót és egy segítő részesült ebben a támogatásban.


A kártyaprogram jelöltjeire 2016-ban is közönségszavazás útján lehetett voksolni három kategóriában, egy hónap alatt 12 142 voks érkezett. A felnőttek közül Tunkel Nándor erőemelő nyert, míg a fiatal, tehetséges reménységek közül Iván Bence úszóra, a paralimpiai segítő kategóriában pedig Molnár Péterre, Orbán Csaba látássérült atléta edzőtársára szavaztak a legtöbben. Ők hárman nyerték  el a fejenkénti 800 000 forintos támogatást, amit a bank négy hónapig folyósít.


Mint Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója elmondta, hosszú távon elkötelezette magát a pénzintézet a tömeg- és az élsport támogatása mellett. Kiemelten a paralimpikonok mellett, akiknek elhivatottsága, eltökéltsége és kiváló teljesítménye követendő példa lehet mindenki számára. Miután a siker felé vezető út számukra még göröngyösebb, mint egy ép sportoló esetében, ösztöndíj programjukkal igyekeznek megteremteni a biztos anyagi hátteret ehhez. Az idei támogatottak közül Tunkel Nándor, illetve remélhetőleg a Molnár Péter által segített Orbán Csaba is képviseli hazánkat Rióban, így számukra kiemelkedő jelentőségű a paralimpia előtti utolsó nagy hajrában nyújtott támogatás.


A felnőtt kategória nyertese Tunkel Nándor erőemelő, aki 56 százalékkal szerezte meg az első helyet. A 49 kilogrammos súlycsoportban versenyző kiváló erőemelő 2015-ben az egri IPC Erőemelő Európa-bajnokságon ezüstéremmel örvendeztette meg a hazai szurkolókat. Fejlődése töretlen, idén februárban megjavította az országos rekordot. Komoly esélyekkel készül a paralimpiára.


Reménység kategóriában a szavazatok 52 százalékával nyert Iván Bence paralimpikon úszó, aki fiatal kora ellenére számos kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet – az elmúlt  évben az országos bajnokságon egyéni csúcsokat úszott, 100 méteres hátúszásban bajnoki címet szerzett.


Molnár Péter a segítő kategóriában a szavazatok 61 százalékával nyert. Péter korábban paraatléta volt, azonban a kategóriák összevonása miatt nem lehet résztvevője paramaraton versenyeknek. Így Orbán Csaba látássérült futó segítőjeként készül nagy erőkkel a paralimpiára.

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>